ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στη Χίο: Τζιχαντιστής ο «πατέρας» που κακοποιούσε το παιδί;

Θρίλερ στη Χίο: Τζιχαντιστής ο «πατέρας» που κακοποιούσε το παιδί;

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση της κακοποίησης ενός παιδιού από άνδρα, στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο, καθώς φέρεται να εξετάζεται σχέση του δράστη με τον ISIS.

ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Το βίντεο με την κακοποίηση του παιδιού που κυκλοφόρησε ευρύτατα στα social media, οδήγησε στο να αρχίσει η έρευνα για το αν ο εμπλεκόμενος άνδρας σχετίζεται με τους τζιχαντιστές αλλά και το αν το ανήλικο είναι θύμα απαγωγής ή πρόκειται για βιολογικό παιδί του συλληφθέντα.

Το βίντεο, το οποίο δημοσιοποιήθηκε από το politischios.gr, έγινε αντιληπτό χθες (13/12) το πρωί από εργαζομένους του δήμου Χίου στον καταυλισμό της Σούδας και δείχνει το παιδί να κακοποιείται από έναν άνδρα του οποίου το πρόσωπο δεν φαίνεται, μέσα στην ντουζιέρα στον καταυλισμό.

Συγκεκριμένα το βίντεο που φέρεται να τραβήχτηκε τη Δευτέρα 12/12 , δείχνει το παιδί να δέχεται υφίσταται βασανισμό με χτυπήματα μέσα στη ντουζιέρα, να πέφτει και να ξανασηκώνεται έως ότου κάποιος επεμβαίνει και σταματά το μαρτύριό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, ο αρμόδιος για τον καταυλισμός αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός μαζί και η οργάνωση «Χαμόγελο του παιδιού» προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία η οποία και συνέλαβε 31χρονο Σύρο πρόσφυγα που φέρεται να είναι πατέρας του παιδιού και ο οποίος ήδη κρατείται.

Οι έρευνες πλέον στρέφονται και στο αν ο άνδρας έχει απαγάγει το παιδί από άλλη οικογένεια Σύρων προσφύγων και χρησιμοποιούσε το βίντεο για να τους εκβιάσει.

Με βάση τις ίδιες πηγές, ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει ότι η σσύζυγός του είναι στην Τουρκία με ένα άλλο παιδί και με αυτό το βίντεο ήθελε να την πείσει να περάσει και αυτή στη Χίο.

Πάντως μέσω της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αναζητείται η γυναίκα που υποδεικνύει ως σύζυγο του και μητέρα του παιδιού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες στρέφονται γύρω από το παρελθόν του 31χρονου ο οποίος πιθανόν έχει σχέσεις και με το Ισλαμικό Κράτος.

(Πηγή φωτογραφίας politischios)

Στην υπόθεση, έχουν εμπλακεί τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όσο και η ΕΥΠ.

Το παιδί με εντολή της Εισαγγελίας της Χίου παραδόθηκε σε μη κυβερνητική οργάνωση που δρα στη Χίο και περιθάλπει ανήλικους πρόσφυγες.

Σχετικές ειδήσεις