ΕΛΛΑΔΑ

Στη Μυτιλήνη φτάνουν μετανάστες μέχρι και από τη Βενεζουέλα!

Στη Μυτιλήνη φτάνουν μετανάστες μέχρι και από τη Βενεζουέλα!

Εντυπωσιάζει η εθνική καταγωγή των τελευταίων μεταναστών και προσφύγων που έφτασαν στη Μυτιλήνη, από το πρωί της περασμένης Κυριακής έως και χθες Δευτέρα (19/12).

Από αυτούς 11 είναι Λατινοαμερικανοί και συγκεκριμένα οκτώ από τη Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ Κούβα, Βενεζουέλα και Χιλή έχουν από έναν… εκπρόσωπο! Μόλις 12, δε, είναι Ασιάτες, εννέα από το Αφγανιστάν και τρεις από το Πακιστάν.

Όλοι οι υπόλοιποι (145) είναι Αφρικανοί, γεγονός που σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, μεταφράζεται σε ύπαρξη ενός οργανωμένου διεθνούς κυκλώματος μεταφοράς οικονομικών μεταναστών από την Αφρική στην Ευρώπη, το οποίο έχει ενεργοποιηθεί στη Τουρκία και μεταφέρει κόσμο σε αυτήν διαμέσου των νησιών του Αιγαίου.

Ειδικότερα, από τους 145 μετανάστες που καταγράφηκαν, 38 είναι από το Κονγκό, 34 από την Αλγερία, 20 από την Ερυθραία, 11 από τη Σιέρα Λεόνε, 10 είναι Αιθίοπες, οκτώ από τη Ζιμπάμπουε, πέντε από την Τυνησία, τέσσερις από την Ακτή του Ελεφαντοστού, τρεις από την Γκάνα, το Μαρόκο και το Νίγηρα, δυο από το Μάλι και ένας από τη δυτική Σαχάρα, το Καμερούν, τις νήσους Κομόρες και την Μπουρκίνα Φάσο.

Στο μεταξύ, από χθες Δευτέρα μέχρι και σήμερα Τρίτη το πρωί, μηδενικές ήταν οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση βορείου Αιγαίου, σήμερα στα νησιά της περιοχής βρίσκονται καταγεγραμμένοι - εγκλωβισμένοι, έχοντας υποβάλει αίτημα ασύλου το οποίο δεν έχει εξεταστεί, 11.125 μετανάστες και πρόσφυγες. Συγκεκριμένα στη Λέσβο 5.698, στη Χίο 3.495 και στη Σάμο 1.932.

Επαναπροώθηση 19 Σύρων στην Τουρκία - Ανάμεσά τους και δέκα παιδιά
Η επαναπροώθηση 19 Σύρων οι οποίοι φέρονται να αρνήθηκαν τη συνέχιση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου έγινε σήμερα Τρίτη από τη Μυτιλήνη, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Πρόκειται για έξι άνδρες, τρεις γυναίκες και 10 παιδιά που μεταφέρθηκαν αεροπορικά από το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης στο αεροδρόμιο στα Άδανα με αεροπλάνο μισθωμένο από τη Frontex.

Σχετικές ειδήσεις