ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Δείτε τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Καιρός:Παροδικές χιονοπτώσεις σημειώνονται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (22/12/2016) σε Πάρνηθα και Πεντέλη, ενώ με πολύ κρύο, χιόνια και βροχές θα κυλήσει ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα.

Ανήμερα των Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Για σήμερα, Πέμπτη (22/12/2016) τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι πολύ θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο, οι χαμηλές θερμοκρασίες και η αυξημένη συννεφιά στα ανατολικότερα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας και στο Αιγαίο. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες.

Στη Μαγνησία, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο αναμένονται κατά διαστήματα ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά, στα ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ μέχρι και τα Χριστούγεννα:

Την Παρασκευή (23/12/2016) ο καιρός στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι γενικά αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Το Σάββατο (24/12/2016), στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις. Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στην Κρήτη, όπου στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Την Κυριακή (25/12/2016), ανήμερα των Χριστουγέννων, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος και από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που στα βόρεια και ανατολικά θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι σε μικρή περαιτέρω άνοδο, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Σχετικές ειδήσεις