ΕΛΛΑΔΑ

Βία, φτώχεια, εγκληματικότητα - Επικίνδυνη και ανασφαλής πόλη η Αθήνα

Βία, φτώχεια, εγκληματικότητα - Επικίνδυνη και ανασφαλής πόλη η Αθήνα

Η Αθήνα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λιγότερο ασφαλείς πόλης της Ευρώπης, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων επιχειρηματιών Mercer.

Η πολιτική και οικονομική αναταραχή δημιούργησαν... εκρηκτικό κοκτέιλ για την ελληνική πρωτεύουσα

Η Mercer κάθε χρόνο διεξάγει έρευνα για το ποιες πόλεις είναι οι πιο ασφαλείς για να ζει και να εργάζεται κανείς.

Η έρευνα αυτή γίνεται προκειμένου να βοηθήσει τις πολυεθνικές εταιρείες και άλλους εργοδότες να αποζημιώσουν δίκαια τους εργαζομένους τους κατά την τοποθέτησή τους σε διεθνείς αποστολές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα κριτήρια που λαμβάνονται προκειμένου να σχεδιαστεί ο συγκεκριμένος κατάλογος είναι η σχέση που υπάρχει με άλλες χώρες, η εσωτερική σταθερότητα, η εγκληματικότητα και το κατά πόσο γίνεται σωστά η επιβολή του νόμου.

Η έρευνα έγινε σε 450 πόλεις ανά τον κόσμο και από αυτή η εταιρεία κατέληξε σε μία λίστα 230 χωρών που είναι οι πιο ασφαλείς για τους εργαζόμενους. Αν και μία σειρά από ευρωπαϊκές πόλεις συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο με τις ασφαλέστερες πόλεις για να ζει κανείς, υπάρχουν άλλες που κατατάσσονται πολύ χαμηλά στον κατάλογο ως προς την ασφάλειά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, η Αθήνα βρίσκεται στην τρίτη θέση των πιο επικίνδυνων πόλεων της Ευρώπης, εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής αναταραχής που έχει οδηγήσει σε βίαιες διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Την πρώτη θέση στην κατάταξη έχει το Κίεβο και τη δεύτερη το Βελιγράδι.

Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες πόλεις της Ευρώπης:

12. Παρίσι, Γαλλία: Εξαιτίας των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων.

11. Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Μπορεί να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου συμπεριλαμβάνεται στη λίστα. Η επικεφαλής της Mercer Ellyn Karetnick, δηλώνει: «Στην Ευρώπη και αλλού, οι τρομοκρατικές επιθέσεις και τα περιστατικά πολιτικών αναταραχών παρακολουθούνται στενά και αναλύονται, και κάθε τυχόν επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής για τους ομογενείς αντανακλάται στην κατάταξη».

10. Βουκουρέστι, Ρουμανία: Η βία και το οργανωμένο έγκλημα είναι αρκετά χαμηλά στη πρωτεύουσα της Ρουμανίας, αλλά βρίσκεται ψηλά στη λίστα με τις λιγότερο ασφαλείς πόλεις εξαιτίας της διευρυμένης διαφθοράς.

9. Ζάγκρεμπ, Κροατία: Όπως και σε άλλες πόλεις της ανατολικής Ευρώπης, χάνει αρκετά εξαιτίας της διαφθοράς στην οποία βυθίζεται.

8. Ρίγα, Λετονία: Εκτός από τις αντι-μεταναστευτικές διαμαρτυρίες, θριαμβεύει το οργανωμένο έγκλημα και η πορνεία.

7. Ρώμη, Ιταλία: Λόγω του συναγερμού σε άλλες ιταλικές πόλεις για τρομοκρατικό χτύπημα και ειδικα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

6. Μαδρίτη, Ισπανία: Λόγω της κοινωνικής αναταραχής από τα μέτρα λιτότητας σε εθνικό επίπεδο που οδήγησαν σε αλματώδη αύξηση της ανεργίας, ιδίως μεταξύ του πληθυσμού των νέων.

5. Βουδαπέστη, Ουγγαρία: Εξαιτίας της μαζικής αύξησης της κοινωνικής αναταραχής στην πόλη από τη προσφυγική κρίση. Αρκετές φορές έχει επικρατήσει χάος στους δρόμους από τις διαδηλώσεις ενώ ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν έχει προσπαθήσει να περιορίσει τη ροή των μεταναστών εντός της χώρας.

4. Σόφια, Βουλγαρία: Διαθέτει ένα υψηλό επίπεδο κοινωνικής αναταραχής. Οι άνθρωποι στη Βουλγαρία, είναι φτωχότερο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχώς διαμαρτύρονται ενάντια στην κυβέρνηση για τις περικοπές των παροχών και των συντάξεων, καθώς και της διαφθοράς.

3. Αθήνα, Ελλάδα: «Η πρόσφατη πολιτική και οικονομική αναταραχή στην Ελλάδα, η οποία οδήγησε σε βίαιες διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, έχει υπονομεύσει κατάταξη της ασφάλειας του», δηλώνει η Mercer. Η εισροή των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών επιδεινώνει επίσης τη θέση της πόλης.

2. Βελιγράδι, Σερβία: Η πόλη βυθίζεται σε μια κατάσταση έντονης διαφοράς, βρίθουν τα περιστατικά δωροδοκίας, κλοπών και βανδαλισμών.

1. Κίεβο, Ουκρανία: Λόγω της πολιτικής αναταραχής και των σχέσεών της με τη Ρωσία. Το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρει πως το Κίεβο βρίθει από κλοπές, βανδαλισμούς και βίαιες διαμαρτυρίες εξαιτίας των οποίων έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί εκατοντάδες άνθρωποι.

Πηγή: businessinsider

Σχετικές ειδήσεις