ΕΛΛΑΔΑ

Βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο στην Άνδρο - Θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή (photos+video)

Βυθίστηκε το φορτηγό πλοίο στην Άνδρο - Θαλάσσια ρύπανση στην περιοχή (photos+video)

Είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία.

ΣΩΑ ΤΑ ΕΝΝΕΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ

Στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο θα μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους τα 9 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου "Cabrera", που τα ξημερώματα προσάραξε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες βόρεια της Άνδρου, παίρνοντας κλίση 45 μοιρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ το φορτηγό πλοίο βυθίστηκε.

Στην περιοχή, όπου επικρατούν βόρειοι άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ, αναμένεται να φθάσουν περίπου στις 3.00 το μεσημέρι τρία ρυμουλκά προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, ενώ στη θαλάσσια περιοχή έχει σημειωθεί μια μικρή θαλάσσια ρύπανση.

Το "Cabrera" είναι φορτωμένο με 3,5 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδήρου και στα αμπάρια του μεταφέρει 20 τόνους καυσίμων. Έως τώρα δεν έχει αναφερθεί επισήμως αν έχει υπάρξει διαρροή υδάτων μέσα στο πλοίο. Το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία, ενώ τα μέλη του πληρώματος είναι τρεις Πολωνοί, ένας Ουκρανός, ένας Λιθουανός και τέσσερις Φιλιππινέζοι.

Δείτε εδώ το συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση του πληρώματος

Οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν στα ρυμουλκά να προσεγγίσουν το φορτηγό πλοίο

Μέσα στο νερό και με κλίση 45 μοιρών, βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου «Cabrera», που τα ξημερώματα προσάραξε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες βόρεια της Άνδρου, φορτωμένο με 3,4 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδηρονικέλιο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ακομοδέσιο, δηλαδή ο στεγασμένος χώρος του πλοίου στην οποία βρίσκονται η γέφυρα και οι καμπίνες του πληρώματος, βρίσκονται έξω από το νερό, ενώ στη θαλάσσια περιοχή επικρατούν πολύ κακές καιρικές συνθήκες, με ισχυρούς ανέμους έντασης 7 με 8 μποφόρ.

Στο σημείο έφθασαν το απόγευμα τρία ρυμουλκά προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση, ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν οποιαδήποτε προσέγγιση στο πλοίο .

Με το αυριανό φως της ημέρας και αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, θα υπάρξει νέα επιχείρηση, ενώ ακόμα δεν έχει διαπιστωθεί αν η κλίση που έχει πάρει το πλοίο οφείλεται σε μετατόπιση φορτίου ή σε εισροή υδάτων από κάποιο ρήγμα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb

Σχετικές ειδήσεις