ΕΛΛΑΔΑ

Εξονυχιστικός έλεγχος στο τουρκικό πλοίο που προσάραξε στην Κω

Εξονυχιστικός έλεγχος στο τουρκικό πλοίο που προσάραξε στην Κω

Κανένα πρόβλημα με το φορτίο και τα χαρτιά των επιβαινόντων στο πλοίο «Alcatras», σημαίας Τουρκίας, το οποίο προσάραξε χθες έξω από την Κω.

Σε εξονυχιστικό έλεγχο προχώρησαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος στο τουρκικό -φερόμενο ως- καταδυτικό πλοίο, το οποίο προσάραξε τη Δευτέρα (26/12) σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή Λάμπης της Κω.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, σήμερα το πρωί, μετά από τον έλεγχο που διενεργήθηκε επί του πλοίου, διαπιστώθηκε ότι δεν μεταφέρει ύποπτο φορτίο, ενώ τα χαρτιά του σκάφους και των πέντε επιβαινόντων σε αυτό, ήταν σωστά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο φορτίο του πλοίου υπάρχει τεχνικός εξοπλισμός με γεννήτριες και άλλα υλικά.

Οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή εξακολουθούν να είναι δυσμενείς, ενώ η μικρή διαρροή υδάτων που υπάρχει στην πρύμνη του «Alcatras» εξακολουθεί να είναι ελεγχόμενη.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Τούζλα της Τουρκίας, με προορισμό την Αττάλεια, αλλά λόγω βλάβης του πηδαλίου βρέθηκε, όπως υποστηρίζει ο καπετάνιος, σε αυτό το σημείο.

Σχετικές ειδήσεις