ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή στην υπόθεση Παντελίδη: Βρέθηκε DNA γυναίκας στο τιμόνι του μοιραίου τζιπ!

Ανατροπή στην υπόθεση Παντελίδη: Βρέθηκε DNA γυναίκας στο τιμόνι του μοιραίου τζιπ!

Παντελής Παντελίδης | Ειδήσεις: Τεράστιες ανατροπές φέρνει το νέοπόρισμα του πραγματογνώμονα τεχνικού συμβούλου, Γιώργος Φιτσιάλου που έχει ορίσει η οικογένεια Παντελίδη

Ειδικοί που εξέτασαν το μοιραίο τζιπ για λογαριασμό της οικογένειας του τραγουδιστή κάνουν λόγο για DNA γυναίκας στη θέση του οδηγού.

Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες που μίλησαν στην εφημερίδα «Espresso», μεταξύ άλλων ανέφεραν πως στη θέση του συνοδηγού βρέθηκε μόνο το DNA του Παντελίδη, στη θέση του οδηγού υπάρχει βιολογικό γυναίκας, ενώ η μπάρα που διαπέρασε το τζιπ και έφερε τον μοιραίο τραυματισμό του τραγουδιστή «χτύπησε» στη θέση του συνοδηγού.

Είναι προφανές ότι αυτή η εξέλιξη ανατρέπει πολλά δεδομένα και δημιουργεί περαιτέρω σύγχυση στην υπόθεση που εδώ και αρκετούς μήνες ταλανίζει τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές.

Ο τεχνικός σύμβουλος αναφέρει στο πόρισμά του:

«Υπάρχει ένα αιματηρό γενετικό αποτύπωμα γένους θηλυκού, το οποίο βρίσκεται μόνο στη θέση του οδηγού».

Ο γενετιστής – μοριακός βιολόγος Γιώργος Φίτσιαλος, τον οποίο οι συγγενείς του αδικοχαμένου τραγουδιστή όρισαν τεχνικό σύμβουλό τους, παρέδωσε στον δικηγόρο της οικογένειας Παντελίδη το 26σέλιδο πόρισμά του και αναφέρει τα εξής: «Στη θέση του συνοδηγού έχουν γίνει πολλές δειγματοληψίες και σε όλες το μόνο γενετικό υλικό που ανιχνεύεται είναι του Παντελή Παντελίδη και όχι γυναίκας (σ.σ. της Φρόσως Κυριάκου που σύμφωνα με τις καταθέσεις ήταν συνοδηγός), είτε είναι στο παράθυρο – τζάμι, είτε είναι στο κάθισμα, είτε στον υπόλοιπο περιβάλλοντα χώρο. Δεν υπάρχει γενετικό υλικό άλλου προσώπου στη θέση του συνοδηγού. Σε διάφορα σημεία του περιβάλλοντος χώρου στη θέση πίσω από τον συνοδηγό, όπου καθόταν η Μίνα Αρναούτη, η οποία είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά, υπάρχει επίσης ένα και μοναδικό, γένους θηλυκού, γενετικό αποτύπωμα».

Όπως λέει ο δικαστικός πραγματογνώμονας στο τιμόνι έγιναν επτά δειγματοληψίες:

«Δυστυχώς, οι πέντε δειγματοληψίες είχαν αίμα, πράγμα που δεν μας δίνει πληροφορία για το ποιος οδηγούσε το όχημα εκείνη τη στιγμή, δεδομένου ότι το αίμα εναποτίθεται μεταγενέστερα, κατόπιν του δυστυχήματος. Άρα, πάμε στις δύο δειγματοληψίες που είχαν επιθηλιακά κύτταρα, τα οποία μας δείχνουν ποιος είχε έρθει σε επαφή με το τιμόνι εκείνη την περίοδο. Σε αυτές βρίσκουμε πράγματι και δεύτερο άτομο, πέρα από τον Παντελίδη».

Και τόνισε στην εφημερίδα: «Μέχρι στιγμής έχουμε ισχυρές ενδείξεις για το ποιο άτομο είναι αυτό, αλλά πριν ανακοινώσουμε οτιδήποτε θα πρέπει να έχουμε περαιτέρω αποδείξεις. Αναμένουμε τα εργαστηριακά αποτελέσματα των ειδικών της τροχαίας, μέσω της νομικής οδού, προκειμένου να έχουμε μια πιο συγκεκριμένη άποψη για το δεύτερο άτομο».