ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός LIVE: Πού χιονίζει τώρα – Πότε θα φτάσει στην Αθήνα η κακοκαιρία

Καιρός LIVE: Πού χιονίζει τώρα – Πότε θα φτάσει στην Αθήνα η κακοκαιρία

Ειδήσεις/Καιρός: Το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται από τη Ρωσία με το όνομα «Αριάδνη» κυκλώνει όσο περνά η ώρα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τα φαινόμενα άρχισαν από το απόγευμα της Πέμπτης να πλήττουν τη βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο, με τσουχτερό κρύο, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο για αρκετές ώρες έπνεαν θυελλώδεις με αποτέλεσμα να εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου. Τα δρομολόγια, σήμερα Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, εκτελούνταν μόνο με ευθύνη των πλοιάρχων.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το βαρομετρικό χαμηλό κινείται από το απόγευμα της Παρασκευής προς την ηπειρωτική χώρα και αναμένεται να χτυπήσει τις επόμενες ώρες την κεντρική Ελλάδα.

Το απόγευμα της Παρασκευής σημειώθηκε χιονόπτωση στην ανατολική Θράκη και όπως επισημαίνεται ο χιονιάς θα κατέβει τις επόμενες ώρες νοτιότερα πλήττοντας ανατολική Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Εύβοια.Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.

Στην Αττική ο καιρός άρχισε να αλλάζει από το απόγευμα της Παρασκευής, με τη θερμοκρασία να πέφτει σημαντικά, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα πέσει λίγους βαθμούς πάνω από το μηδέν.

Το Σάββατο, κα’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το κρύο θα είναι τσουχτερό, ενώ στα βουνά της Αττικής θα έχουμε νέα χιονόστρωση. Στα βόρεια προάστια θα χιονίσει και ενδέχεται να το στρώσει σε δέντρα και αυτοκίνητα. Νιφάδες θα πέσουν και στο κέντρο της Αθήνας αλλά είναι μάλλον απίθανο να το στρώσει.

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ

Πιο αναλυτικά:

α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν:

  • Μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής (06/01/17) στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στέρεας, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου.
  • Μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (06/01/17) κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης (05/01/17) και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01/17) ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές:

  • Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας.
  • Από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη.

γ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή (06/01/17) και από τα βόρεια, η όποια θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο (07/01/17), ο οποίος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

δ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ) θα πνέουν την Πέμπτη (05/01/17), οι όποιοι την Παρασκευή (06/01/17) σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σάββατου (07/01/17) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Δείτε εδώ τις τελευταίες ειδήσεις για το σφοδρό κύμα χιονιά που πλήττει τη χώρα

Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τον χιονιά «Αριάδνη»

Η μετεωρολόγος, Χριστίνα Σούζη εκλήθη να δώσει τις προγνώσεις της για τον καιρό στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ρωτήθηκε, λοιπόν, μεταξύ άλλων,γιατί δεν έχουν έρθει ακόμη οι πολικές θερμοκρασίες που θα φέρει ο χιονιάς «Αριάδνη»!

«Με νοτιάδες δεν πέφτει η θερμοκρασία. Αν με ακούγατε χθες, θα το ξέρατε», απάντησε, σε αυστηρό ύφος, σημειώνοντας πάντως ότι στα βόρεια της χώρας ο υδράργυρος έχει ήδη αρχίσει να πέφτει.

Μάλιστα, η μετερολόγος ανέφερε πως δεν αποκλείεται να χιονίσει και στην Πάτρα!

Δείτε παρακάτω στο βίντεο που ακολουθεί την πρόγνωση για τον καιρό από τη Χριστίνα Σούζη:

Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τον υποδιοικητή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια

Λύθηκαν οι κάβοι των πλοίων στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά τη μερική βελτίωση των καιρικών συνθηκών και την άρση του απαγορευτικού.

Τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό αλλά και των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων στις γραμμές Ρίο - Αντίρριο και Κυλλήνη - Ζάκυνθος εκτελούνται μόνο κατ' έγκριση των πλοιάρχων.

Αεροδρόμιο «Μακεδονία»: Προβλήματα στις πτήσεις

Προβλήματα παρουσιάστηκαν σήμερα, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο Αιγαίο, σε ορισμένες πτήσεις, από και προς το Αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Συγκεκριμένα, δεν πραγματοποιήθηκαν οι πτήσεις από Σάμο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη και από Θεσσαλονίκη προς Σάμο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που έφτασαν ακόμα και τα 8 μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Υπάλληλοι του αεροδρομίου «Μακεδονία», υποστήριξαν, ότι οι πτήσεις ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν με μικρά αεροσκάφη, τα οποία λόγω των δυνατών ανέμων, ήταν δύσκολο να απογειωθούν και να προσγειωθούν στο νησί της Σάμου. Τόνισαν ωστόσο ότι οι υπόλοιπες πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά.

Πού θα χιονίζει το Σάββατο;

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της πρωινής ανανέωσης των προγνωστικών καιρικών μοντέλων, στα βόρεια προάστια της Αθήνας θα αρχίσει να χιονίζει από αργά απόψε (06/01/2017) το βράδυ και τα ξημερώματα θα πρέπει οι νιφάδες του χιονιού να αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους και στο κέντρο της πόλης.

Το Σάββατο, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, όταν ο καιρός θα «κλείνει» θα χιονίζει σε όλη την Αθήνα, μέχρι και τον Πειραιά, και δεν αποκλείονται ακόμη και οι χιονοστρώσεις σε επιφάνειες αυτοκινήτων δέντρων και πάρκων.

Στα βόρεια προάστια της Αθήνας από το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να το στρώσει και δεν αποκλείεται το χιόνι να φτάσει έως και τα 15 με 20 εκατοστά.

Δείτε στους χάρτες που ακολουθούν πώς θα κινηθεί ο χιονιάς «Αριάδνη» πάνω από τη χώρα το Σάββατο (07/01).

1
Capture
3

Σχετικές ειδήσεις