ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη για τον δημοσιογράφο Στάθη Ευσταθιάδη

Θλίψη για τον δημοσιογράφο Στάθη Ευσταθιάδη

Η απώλεια του γνωστού δημοσιογράφου Στάθη Ευσταδιάδη έχει προκαλέσει την θλίψη του πολιτικού κόσμου της χώρας. Ο Προέδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης δήλωσε «ηαπώλεια του Στάθη Ευσταθιάδη αφήνει μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στη δημοσιογραφία, της οποίας υπήρξε ένας κορυφαίος λειτουργός, μάχιμος και αφοσιωμένος ως το τέλος της ζωής του»

Ο κ. Βούτσης τόνισε πώς «η ποιότητα του λόγου του, βασισμένη στη βαθιά γνώση και την τεκμηρίωση των θεμάτων του, ήταν αλληλένδετη με τα δημοκρατικά του πιστεύω, για τα οποία αγωνίστηκε, φυλακίστηκε και διώχθηκε στη διάρκεια της δικτατορίας. Το ήθος του, η πορεία του, τα κείμενά του αποτελούν υπόδειγμα και παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές των δημοσιογράφων. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου».

Με ανάρτησή του στο Twitter o Σταύρος Θεοδωράκης αποχαιρέτησε τον Στάθη Ευσταθιάδη:

«Δεν σταματούσε ποτέ το ρεπορτάζ ο «πρύτανης» Στάθης Ευσταθιάδης. Πάντα είχε κάτι σημαντικό να σου πει. Συλλυπητήρια σε οικογένεια και φίλους»

Ο Στάθης Ευσταθιαδης έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 7 Ιανουαρίου.

Μέχρι την τελευταία στιγμή βρισκόταν στο γραφείο του και αρθρογραφούσε για τη διεθνή πολιτική σκηνή στο «Βήμα της Κυριακής» και στο vima.gr. Ο Στάθης Ευσταθιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925. Φοίτησε στο Βαρβάκειο και στη συνέχεια στο Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Λοζάνης και στο Τμήμα Διπλωματίας και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Ήταν μέλος της ΕΣΗΕΑ και του International Press Institute, που εδρεύει στη Βιέννη, και διαπιστευμένος ανταποκριτής του Βήματος από τη δεκαετία του '60 στην Ουάσιγκτον και στον ΟΗΕ.
Τιμήθηκε με το Βραβείο του Ιδρύματος Δημοσιογραφίας Μπότση και της Ακαδημίας Αθηνών για το ήθος και την έντιμη δημοσιογραφία.

Ήταν επίσης μέλος της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών και του Εκπαιδευτικού Συμβουλίου της, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και του Τιμητικού Συμβουλίου του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Σχετικές ειδήσεις