Άνοιγμα των ξενοδοχείων της Μυτιλήνης για την προστασία των προσφύγων από την κακοκαιρία

Άνοιγμα των ξενοδοχείων της Μυτιλήνης για την προστασία των προσφύγων από την κακοκαιρία

O πρόεδρος της κίνησης πολιτών της Μυτιλήνης, «Συνύπαρξη και επικοινωνία στο Αιγαίο», επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Περικλή Αντωνίου, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μυτιλήνης, στον οποίο απεύθυνε έκκληση να δέχονται στα ξενοδοχεία τους, πρόσφυγες και μετανάστες, τούτες τις μέρες της βαρυχειμωνιάς.

Ο κ. Αντωνίου διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ απαγόρευση φιλοξενίας στα ξενοδοχεία της Ένωσης, αλλά είχαν υπάρξει μόνο σχετικές συστάσεις από το διοικητικό της συμβούλιο.

Δήλωσε ακόμη, ότι συμμερίζεται και ο ίδιος τα προβλήματα των προσφύγων και μεταναστών που όξυνε η παρατεταμένη κακοκαιρία και ειδικά η χιονόπτωση, και διαβεβαίωσε πως θα μεταφέρει και τις απόψεις της Κίνησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «τα μέλη της κίνησης πολιτών "Συνύπαρξη και επικοινωνία στο Αιγαίο", ανεξάρτητα από τις αιτιάσεις των εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου, θεωρούν ότι μπροστά στις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίζει σήμερα ο τόπος μας, προέχει η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, πρόσφυγες και μετανάστες».