ΕΛΛΑΔΑ

Χιόνια Αθήνα: Σε λευκό κλοιό η Αττική (pics&vid)

Χιόνια Αθήνα: Σε λευκό κλοιό η Αττική (pics&vid)

Καιρός: Σε λευκό κλοιό βρίσκεται η πόλη της Αθήνας καθώς από το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε η χιονόπτωση, αρχικά από τα βόρεια και στην συνέχεια και στον υπόλοιπο νομό.

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Το έστρωσε στο Σύνταγμα

Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται σε όλο το λεκανοπέδιο από τις 20:00 το βράδυ της Δευτέρας

Η κακοκαιρία δείχνει τα... δόντια της και στην πρωτεύουσα όπου όχι απλά χιονίζει αλλά το έστρωσε ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Η χιονόπτωση είναι έντονη στα βόρεια προάστια αλλά και στις περιοχές του κέντρου όπου το «έπιασε» σε αυτοκίνητα και δέντρα.

Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί καθώς, έχει αρχίσει να το στρώνει και στους δρόμους ενώ στην εθνική οδό, από τη Μεταμόρφωση και πάνω, η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη καθώς επικρατεί ολικός παγετός.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τη στιγμή της σφοδρης χιονόπτωσης στην πλατεία Συντάγματος:

*Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το χιονισμένο Σύνταγμα και όχι μόνο στην παραπάνω gallery

Προβλήματα λόγω χιονόπτωσης στην Αττική

Η χιονόπτωση έχει προκαλέσει κυκλοφοριακά προβλήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • στην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.
  • από το 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θήβας, στο ρεύμα προς τη Θήβα, για φορτηγά, ενώ η κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Παράλληλα, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

1. Σήμερα Δευτέρα (09/01/2017) και αύριο Τρίτη (10/01/2017):

  • α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.
  • β. Παγετός κατά τόπους ισχυρός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.
  • γ. Τοπικές καταιγίδες από απόψε το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
  • δ. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.

Πού θα σαρώσει ο χιονιάς την Τετάρτη (11/1) και την Πέμπτη (12/1)

  • α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
  • β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.
  • γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.

Σχετικές ειδήσεις