ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στον Έβρο: Βρέθηκε νεκρός και καλυμμένος με ένα μέτρο χιόνι

Τραγωδία στον Έβρο: Βρέθηκε νεκρός και καλυμμένος με ένα μέτρο χιόνι

Απτόητοι, παρά την επικινδυνότητα των καιρικών φαινομένων που ταλανίζουν τον Έβρο, συνεχίζουν τις παράνομες διαδρομές οι διακινητές προσφύγων και παράτυπων μεταναστών, παραβλέποντας το γεγονός ότι το χιόνι και ο παγετός δημιουργούν συνθήκες ιδιαίτερα απειλητικές ακόμη και για τη ζωή των εισερχομένων στη χώρα.

Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες, το πέρασμα από τα παγωμένα νερά του ποταμού Έβρου, η πολύωρη παραμονή στην ύπαιθρο και ειδικότερα σε δύσβατες περιοχές, σε συνδυασμό με τη σωματική εξάντληση, φυσική απόρροια των διαδρομών χιλιομέτρων που πραγματοποιούν, σε αρκετές περιπτώσεις έχουν ως κατάληξη το θάνατο των διακινούμενων.

Μόλις χθες, Κυριακή (15/01/2017) ανασύρθηκε νεκρός άνδρας ηλικίας περίπου 30 ετών, η σορός του οποίου ανιχνεύτηκε από άνδρες της συνοριακής φύλαξης μέσω θερμικής κάμερας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, πρόκειται για παράτυπο μετανάστη ή πρόσφυγα, ο οποίος έχασε τη ζωή του πιθανότατα από υποθερμία, με το άψυχο σώμα του καλυμμένο με ένα μέτρο χιόνι, πλησίον του ποταμού Έβρου, στην ευρύτερη περιοχή των Φερών.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο εντοπισμός της σορού του νεαρού άνδρα οδήγησε στη διάσωση ενός άλλου διακινούμενου, ο οποίος εμφάνιζε έντονα συμπτώματα υποθερμίας.

Σχετικές ειδήσεις