ΕΛΛΑΔΑ

Η ώρα της δικαιοσύνης για το θάνατο του 13χρονου στο λούνα παρκ του τρόμου στο Ελληνικό

Η ώρα της δικαιοσύνης για το θάνατο του 13χρονου στο λούνα παρκ του τρόμου στο Ελληνικό

Ήταν 27 Απριλίου του 2014 όταν ο 13χρονος Βασίλης Ζωγράφος έχασε τη ζωή του στο υπαίθριο λούνα παρκ που είχε στηθεί στο Ελληνικό...

ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 13ΧΡΟΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ – ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΤΟΜΑ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ

Στο τραγικό δυστύχημα λίγο έλειψε να κοπεί και το νήμα της ζωής της 11χρονης αδερφής του, Ελεάννας.

Περίπου τρία χρόνια μετά το φρικτό δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης για τον άτυχο μαθητή, καθώς την Τετάρτη (18/01) αρχίζει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η πολύκροτη δίκη, όπως αναφέρει η Espresso.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το λούνα παρκ του τρόμου θα καθίσουν τέσσερα άτομα. Ο διαχειριστής της εγκατάστασης, δύο υπήκοοι Μπαγκλαντές, που ήταν χειριστές των παιχνιδιών και ο Ιταλός ενοικιαστής του εξοπλισμού κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

lu2

Το χρονικό της ανείπωτης τραγωδίας

27 Απριλίου 2014, ημέρα Κυριακή. Το λούνα παρκ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη, στην περιοχή του Ελληνικού έσφυζε από ζωή. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, τα γέλια των παιδιών διαδέχθηκαν τα ουρλιαχτά των γονέων, καθώς μπροστά στα μάτια τους, ένας φουσκωτός κύλινδρος που ήταν τοποθετημένος μέσα σε μια φουσκωτή πισίνα, έκανε «πτήση θανάτου». Η φουσκωτή μπάλα χτύπησε αρχικά σε σιδεριές και προσγειώθηκε στο έδαφος σε απόσταση περίπου 30 μέτρων, από τη φουσκωτή πισίνα.

Το 13χρονο αγόρι βρήκε τραγικό θάνατο ενώ η 11χρονη αδερφή του μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο νοσοκομείο.

Όπως διαπιστώθηκε έπειτα από έρευνα, τα μέτρα ασφαλείας στον παιδότοπο ήταν ανύπαρκτα. Η λειτουργία του παιχνιδιού έπρεπε να είχε διακοπεί την ημέρα της τραγωδίας, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σχετικές ειδήσεις