ΕΛΛΑΔΑ

Ένστολη διαμαρτυρία στη ΔΕΘ

Ένστολη διαμαρτυρία στη ΔΕΘ
Την έντονη δυσφορία για την συνεχιζόμενη απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζουν οι ένστολοι με κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ.

Την έντονη δυσφορία για την συνεχιζόμενη απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας εκφράζουν οι ένστολοι με κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ.

Κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων της Χώρας, τονίστηκε η ανάγκη αγωνιστικής πορεία του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Έτσι ορίστηκε πανελλήνια κινητοποίηση για τις 9 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη αλλά και περαιτέρω κλιμάκωση.

Αποφασίστηκε δε να υπάρξει άμεσα παράσταση διαμαρτυρίας στο ΜΤΣ και στο υπουργείο Οικονομικών «για να δοθεί ξεκάθαρα το μήνυμα ότι ο ένστολος δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια, όταν εκ των προτέρων γνωρίζει ότι θα έχει αρνητικές μισθοδοσίες τους επόμενους μήνες, μη δυνάμενος να αντεπεξέλθει σε βασικές βιοποριστικές τους ανάγκες και μάλιστα βλέποντας το μισθό του να σφαγιάζεται, χωρίς κανείς να προβληματίζεται τι μήνυμα εκπέμπει αυτή η μεταχείριση και πόσο μπορεί να επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία και το αξιόμαχο των ενστόλων», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Το παρόν στις εργασίες της συνεδρίασης έδωσε και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Ελευθέριος Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στις σημερινές δυσμενείς συνθήκες και στις επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση τόσο στη λειτουργία των υπηρεσιών όσο και στην ψυχολογία του ανθρώπινου δυναμικού, καλώντας το συνδικαλιστικό κίνημα να χαράξει μακροπρόθεσμη στρατηγική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.