ΕΛΛΑΔΑ

Μπλόκα αγροτών: Άνοιξαν οι εθνικές οδοί Πατρών - Κορίνθου και Λάρισας - Κοζάνης

Μπλόκα αγροτών: Άνοιξαν οι εθνικές οδοί Πατρών - Κορίνθου και Λάρισας - Κοζάνης

Μπλόκα αγροτών 2017:Άνοιξε γύρω στις 8 το βράδυ η νέα εθνική οδός Λάρισας - Κοζάνης στη διασταύρωση του Αργυροπουλίου την οποία είχαν αποκλείσει οι αγρότες της Λάρισας στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους.

Τα τρακτέρ βρίσκονται στην άκρη του δρόμου και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά μετά το δίωρο αποκλεισμό του από τους αγρότες του μπλόκου της Μελούνας.

Ανοιχτή η νέα εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου

Στην κυκλοφορία δόθηκε η νέα εθνική οδός Πατρών - Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου, την οποία είχαν κλείσει νωρίτερα αγρότες της Αιγιάλειας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.

Οι αγρότες θα κλείσουν και αύριο το απόγευμα, στο ίδιο σημείο την εθνική οδό και στη συνέχεια θα πάρουν νέες αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους.

Κινητοποίησεις στη Δυτική Μακεδονία

Οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας θα βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους και θα στήσουν μπλόκα τη Δευτέρα 30/1, αφού πρώτα οριστούν τα ακριβή σημεία στην ευρεία σύσκεψη που θα γίνει το προσεχές Σάββατο στις 19.30 το βράδυ, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των δημητριακών και κτηνοτροφικών προϊόντων του Νομού, Δημήτρης Μόσχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη σημερινή συνέλευση, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της Καστοριάς, αποφάσισαν να στήσουν το μπλόκο τους, την ερχόμενη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι, στο 'Αργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας οδού, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος ανέφερε ότι η συντονιστική επιτροπή του προαναφερόμενου μπλόκου διευρύνθηκε σε 11 μέλη από εννέα πέρυσι.

Στο μεταξύ, επισήμανε ότι αύριο στις 19.30 στη γενική τους συνέλευση οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στο Καλονέρι Βοϊου, πρόκειται να επικυρώσουν την απόφασή τους να στηθεί τη Δευτέρα 30/1 το μπλόκο της Αγίας Κυριακής, στον κάθετο επί της Εγνατίας οδού, από τη διασταύρωση Σιάτιστας.

Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Παρασκευή, στις 16.30, θα γίνει στο Αμύνταιο συγκέντρωση των αγροτών και κτηνοτρόφων, όπου θα παρευρίσκονται αγροτοσυνδικαλιστές της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο Βαγγέλης Μπούτας.

Το Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017, στις 19.30 το βράδυ, θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας, με τη συμμετοχή και άλλων δυνάμεων στην περιοχή, προκειμένου να συναποφασιστεί και οργανωθεί το πλάνο των κινητοποιήσεων στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Σχετικές ειδήσεις