ΕΛΛΑΔΑ

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ένταση και ουρές σε υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων (pics&vid)

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ένταση και ουρές σε υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων (pics&vid)

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Μεγάλη ταλαιπωρία από νωρίς το πρωί για δεκάδες πολίτες που συρρέουν στην διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Οι πολίτες έσπευσαν στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκεται η διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αφού το ηλεκτρονικό σύστημα έχει «πέσει».

Έξω από το κτήριο επικράτησαν σκηνές χάους, με τους πολίτες να μην ξέρουν πότε θα έρθει η σειρά τους να εξυπηρετηθούν.

Σε δηλώσεις της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρία Στρατηγάκη σημείωσε ότι έχει πέσει το σύστημα εξ ου και η μεγάλη ταλαιπωρία.

«Έχει πέσει το σύστημα. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει εντολή να μην δέχονται τα ΚΕΠ μετανάστες γι’ αυτό έρχονται όλοι εδώ. Κάνουμε ο,τι μπορούμε για να τους εξυπηρετήσουμε. Από το υπουργείο μας λένε πως θα αποκατασταθεί και πως θα κινηθούμε πιο γρήγορα αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα», πρόσθεσε.

Το χάος που επικρατεί ελλείψει αριθμών προτεραιότητας καταγγέλλει άτομο με αναπηρία που βρίσκεται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου από το πρωί, προσπαθώντας να εξυπηρετηθεί.

Σχετικές ειδήσεις