ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο πυροσβεστών στο Σύνταγμα - Πορεία στο κέντρο της Αθήνας (pics&vid)

Συλλαλητήριο πυροσβεστών στο Σύνταγμα - Πορεία στο κέντρο της Αθήνας (pics&vid)

Πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, στο Σύνταγμα, το πρωί της Τετάρτης (08/02) πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης,ζητώντας τη μονιμοποίησή τους ή την ανανέωση των συμβάσεών τους.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Σουχάιμπ

Άνοιξαν, λίγο μετά τη μια και μισή το μεσημέρι, η λεωφόρος Αμαλίας και η οδός Ακαδημίας, ενώ κλειστή παραμένει η λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας, έως το Χίλτον, λόγω της πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποιούν οι πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.

pyrosvestes12b

Οι συγκεντρωμένοι βρίσκονται τώρα στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στην οδό Μουρούζη, ενώ, όπως είπαν, πρόκειται στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι πυροσβέστες συγκεντρώθηκαν γύρω στις 10 το πρωί έξω από τη Βουλή, με αποτέλεσμα να κλείσει η Λεωφόρος Αμαλίας καθώς όπως δήλωναν χαρακτηριστικά «δεν υλοποιείται ο νόμος που προβλέπει τη μονιμοποίησή μας» και τόνιζαν ότι «ζητάμε την εφαρμογή του νόμου και τίποτα παραπάνω» ενώ κατήγγειλαν την κυβέρνηση για τη μη μονιμοποίησή τους.

pyrosvestes4b

«Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Αυτό είναι απαράδεκτο για εμάς. Είμαστε αξιοπρεπείς. Η Πυροσβεστική είναι στο έλεος του κινδύνου», τόνιζαν.

pyrosvestes8b

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πενταετών Πυροσβεστών Ελλάδος, Γιώργος Καστανίδης:

Υπενθυμίζεται ότι η θητεία των 4.000 πυροσβεστών, που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012, λήγει αύριο Πέμπτη και όπως τονίζουν κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, εάν δεν μονιμοποιηθούν όσοι το δικαιούνται, σύμφωνα με τον νόμο ή δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων.

Οι συγκεντρωμένοι ανήρτησαν πανό με τα αιτήματά τους.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς το Γενικό Λογιστήριο Κράτους, όπου άναψαν καπνογόνα και φώναξαν συνθήματα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις