ΕΛΛΑΔΑ

Αποφασισμένοι για όλα οι πυροσβέστες - «Μπάχαλο» με τη μονιμοποίηση τους

Αποφασισμένοι για όλα οι πυροσβέστες - «Μπάχαλο» με τη μονιμοποίηση τους

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι πυροσβέστες, οι οποίοι ζητούν την μονιμοποίησή τους, καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν την Πέμπτη (09/02) και δίνουν εκ νέου ραντεβού το πρωί της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Μεγάλη αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι πυροσβέστες στην κυβέρνηση, καθώς κανένας δεν είναι αρμόδιος (όπως φαίνεται) για να τους να πει με σιγουριά «τι μέλλει γενέσθαι» με τη νομιμοποίησή τους. Συγκεκριμένα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας τούς είπε πώς υπάρχουν τα κονδύλια, ενώ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπως υποστηρίζουν οι πυροσβέστες, τονίζει ότι δεν έχει καμία ενημέρωση για το θέμα!

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνεχίζεται η «διαδικασία ένταξης των πυροσβεστών πενταετούς θητείες στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό».

Όπως αναφέρει ακόμα η ανακοίνωση, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα κατατεθεί νομοθετική διάταξη στη Βουλή, για τη διασφάλιση της εργασίας που θα παρέχουν μέχρι την μονιμοποίηση, με τη σύμφωνη γνώμη των υπουργείων Οικονομικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οι πυροσβέστες, ωστόσο, εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι και ισχυρίζονται πως τους κοροϊδεύουν, καθώς το Γενικό Λογιστήριο, το οποίο επισκέφθηκαν δήλωσε άγνοια για την εν λόγω τροπολογία.

Επιπλέον, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκας, ο οποίος τους είπε πως υπάρχουν μεν τα κονδύλια, αλλά δεν ξέρει τον τρόπο που θα γίνει η μονιμοποίηση.

Το απόγευμα, αντιπροσωπεία των πυροσβεστών συναντήθηκε με την Όλγα Γεροβασίλη. Αμέσως μετά τη συνάντηση, το υπουργείο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Αν και αρχικά είχαν αποφασίσει να παραμείνουν έξω από το υπουργείο όλο το βράδυ, ωστόσο λίγο πριν τις 10, αποφάσισαν να αποχωρήσουν, ύστερα από διαβουλεύσεις με τον Αρχηγό του Σώματος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι τους στηρίζει, αλλά τους ζήτησε να δώσουν λίγο χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση, μετά και την ανακοίνωση του υπουργείου. Οι πυροσβέστες, όμως, ανανεώνουν το ραντεβού τους για το πρωί της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» έξω από το υπουργείο

Ένταση προκλήθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (08/02) όταν όταν μία διμοιρία των ΜΑΤ πλησίασε την είσοδο του υπουργείου, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι πυροσβέστες.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, οι συγκεντρωμένοι ανέβασαν τα ρολά, έσπασαν την γυάλινη κεντρική είσοδο του υπουργείου και εισέβαλαν στο ισόγειο, περιμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων τους με την κυρία Γεροβασίλη.

Σχετικές ειδήσεις