ΕΛΛΑΔΑ

Έως 13 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τη διανομή τροφίμων σε πολύτεκνους

Έως 13 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για τη διανομή τροφίμων σε πολύτεκνους
Επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία θα πρέπει να καταθέσουν οι πολύτεκνες οικογένειες...

Επιπλέον αποδεικτικά στοιχεία θα πρέπει να καταθέσουν οι πολύτεκνες οικογένειες που έχουν συμπεριληφθεί στον πίνακα διανομής τροφίμων για την διανομή του 2011. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 13 Σεπεμβρίου.

Τα αποδεικτικά στοιχεία τα οποία πρέπει να είναι όλα εις διπλούν είναι τα εξής:

α) Νέα Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση ενδιαφερόμενου να ενταχθεί στο πρόγραμμα διανομής δωρεάν τροφίμων παρεμβάσεως Ε.Ε. (Θα υπάρχει από 5 Σεπτεμβρίου 2011 στα γραφεία του Συλλόγου και στα ΚΕΠ των Δημοτικών Διαμερισμάτων της περιφερειάς μας ήτοι: ΚΕΠ Καλαβρύτων, ΚΕΠ Λευκασίου, ΚΕΠ Παίων (Δάφνης) και ΚΕΠ Αροανίας.
β) Φωτοτυπία ταυτότητας ή διαβατηρίου ή άλλου νομίμου εγγράφου ταυτοποίησης του τελικού δικαιούχου.
γ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης πρόσφατο.
δ) Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του προηγουμένου έτους. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος ή η σύζυγός του δεν υποχρεούνται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Εφόσον κατά τη διενέργεια ελέγχου ζητηθεί το Ε9, ο δικαιούχος υποχρεούται να το προσκομίσει άμεσα.
ε) Έγγραφα από κρατικούς φορείς υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, κλπ), που να χαρακτηρίζουν το νόσημα του πάσχοντος, ανάλογα με τη βαρύτητά του (βαρύ, δισίατο, ανίατο), στις περιπτώσεις που ο πάσχων εντάσσεται στην κατηγορία του Άρθρου 1, παρ.1 της παρούσης. »

Όσοι δεν φέρουν τα αποδεικτικά στοιχεία δεν θα συμπεριληφθούν στους πίνακες και δεν θα δικαιούται δωρεάν τρόφιμα για το 2011. Η Ευθύνη είναι της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ε.Ε., οι οποίοι συνεχώς ζητούν νέα στοιχεία από τις Πολύτεκνες οικογένειες με αποτέλεσμα να μπαίνουν στους πίνακες δικαιούχων κάθε φορά και λιγότερες Πολύτεκνες Οικογένειες.

Τελευταία ημερομηνία για κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών η Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011 έως τις 14.30 (2.30 μ.μ.).

Για να δικαιούνται τροφίμων οι πολύτεκνες οικογένειες θα πρέπει το ετήσιο εισόδημά τους να μην ξεπερνά αθροιστικά συγκεκριμένο ποσό, το οποίο καθορίζεται ως ακολούθως :

• Ανδρόγυνο χωρίς προστατευόμενα τέκνα ..19.500 €
• Ανδρόγυνο με ένα προστατευόμενο τέκνο …22.500 €
• Ανδρόγυνο με δύο προστατευόμενα τέκνα …25.500 €
• Ανδρόγυνο με τρία προστατευόμενα τέκνα …28.500 €
• Ανδρόγυνο με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα 31.500 €
• Για κάθε ένα πέραν των 4 τέκνων 3.000 €
• Εάν υπάρχει άτομο με ειδικές ανάγκες στην οικογένεια προσθέτουμε 7.500 €
• Για οικογένειες που δεν έχουν δικό τους σπίτι προσθέτουμε άλλα 6.000
Με τον όρο προστατευόμενα νοούνται τα παιδιά κάτω των 23 ετών ή φοιτητές ή άτομα με ειδικές ανάγκες.