ΕΛΛΑΔΑ

Ο Παναθηναϊκός δίπλα στους μικρούς «ήρωες»

Ο Παναθηναϊκός δίπλα στους μικρούς «ήρωες»

Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα» παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού

Αντιπροσωπεία της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού, αποτελούμενη από επτά ποδοσφαιριστές και με επικεφαλής τον Διευθυντή του «Πράσινου» φυτωρίου, Τάκη Φύσσα, επισκέφθηκε χθες την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Ελπίδα» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Παιδικού Καρκίνου που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου.

Ο Χρήστος Σέχου, ο Απόστολος Μαντζώρος και ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης από την Κ-17, ο Βαγγέλης Ξεπαπαδάκης από την Κ-20, ο Γιώργος Ντοματάς από την Κ-16 και οι Γιώργος Τουρκοχωρίτης και Γιάννης Σακελλαρόπουλος από την Κ-15, επισκέφθηκαν τα παιδιά που νοσηλεύονται στην «Ελπίδα» για να τους ευχηθούν «ταχεία ανάρρωση», να τους προσφέρουν δώρα και να φωτογραφηθούν μαζί με τον Πανάθα, την αγαπημένη μασκότ, που χάρισε πολλά χαμόγελα.

Την αντιπροσωπεία του Παναθηναϊκού υποδέχθηκαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» κύριος Μανώλης Παπασάββας και η κυρία Αγάπη Ντούμου, τομεάρχης της ογκολογικής μονάδας Παίδων. Αμφότεροι ξενάγησαν την τους νεαρούς ποδοσφαιριστές στους χώρους όπου 138 παιδιά με καρκίνο, δίνουν αγώνα ζωής με μεγάλη δύναμη ψυχής, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του νοσηλευτικού προσωπικού.

Η επίσκεψή, ήταν μια κίνηση συμπαράστασης από τους νέους αθλητές του Παναθηναϊκού προς τα συνομήλικα ή και μικρότερά τους παιδιά που μετέφερε το μήνυμα της αγάπης, της στήριξης και της αισιοδοξίας.

Ο Τάκης Φύσσας δήλωσε: «Οφείλουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά που αγωνίζονται με τόση μαχητικότητα για να κερδίσουν κάτι που για τους πολλούς είναι αυτονόητο, την ίδια τη ζωή τους. Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που βρισκόμαστε εδώ για να τα στηρίξουμε και να προβάλουμε πόσο σημαντικό είναι για την κοινωνία μας να είμαστε κοντά σε όσους έχουν ανάγκη. Σε όλα αυτά τα παιδιά, που δοκιμάζονται σκληρά και ωριμάζουν βίαια, αξίζει το καλύτερο. Είναι ήρωες για όλους μας. Ο Παναθηναϊκός στο σύνολο του, και εγώ προσωπικά, θα συνεχίσουμε σταθερά και με αμείωτο ρυθμό να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο και όποτε μας ζητηθεί».

Σήμερα, περίπου ένα παιδί κάθε ημέρα θα διαγνωστεί με κακοήθεια ωστόσο τα ποσοστά αυτών που θεραπεύονται αγγίζουν το 80% των περιστατικών. Σε αυτήν τη δύσκολη μάχη, η συμβολή όλων μας είναι πολύτιμη και εφικτή. Όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε να σωθεί μια ζωή με το να γίνουμε δότες μυελού των οστών εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα. Μια απλή λήψη επιχρίσματος από το στόμα αρκεί για να γίνει κανείς εθελοντής και στη συνέχεια να κάνει τη δωρεά μέσω αιμοληψίας εφόσον βρεθεί συμβατός λήπτης.

Μάθε περισσότερα για την ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Ογκολογική Μονάδα Παίδων «ΕΛΠΙΔΑ»

Λεβαδείας 8, 11527 Αθήνα

Τηλ: 210.7775615-6, Fax : 210.7485030

info@oramaelpidas.gr , www.oramaelpidas.gr

Πηγή: pao.gr