ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας – Ζητούν διορισμούς στα σχολεία (pics)

Συγκέντρωση εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας – Ζητούν διορισμούς στα σχολεία (pics)

Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποιείται έξω από το υπουργείο Παιδείας ηΟΛΜΕ, ενώ παρόμοιες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Για να μπορέσουν να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί οι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ κήρυξε για σήμερα (23/02) δύο δίωρες στάσεις εργασίας, από τις 12.00 μ.μ.-14.00μ.μ. και 14.00μ.μ.-16.00μ.μ.

Πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας αποτελούν οι μαζικοί διορισμοί μονίμων καθηγητών στα Γυμνάσια και Λύκεια για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών των μαθητών.

Παράλληλα, η ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας να επαναφέρει τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια και να καθιερωθούν επίσης στα Επαγγελματικά.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν επίσης επίδομα ανεργίας για όλους τους, πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, δικαίωμα σε αναρρωτική άδεια και άδεια λοχείας με καθεστώς ίδιο με των μόνιμων, δωρεάν σίτιση και μειωμένα εισιτήρια σε όλα τα μέσα μεταφοράς, αλλά και επίδομα θέρμανσης.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: «Περίπου 23.000 αναπληρωτές εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία για να καλύψουν τις ανάγκες. Πάνω από 7 χρόνια έχουν να γίνουν μόνιμοι διορισμοί».

Σχετικές ειδήσεις