ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στα Χανιά: Εντοπίστηκαν δεκάδες μετανάστες σε παραλία

Συναγερμός στα Χανιά: Εντοπίστηκαν δεκάδες μετανάστες σε παραλία

Σε συναγερμό τέθηκαν οι αστυνομικές και λιμενικές Αρχές των Χανίων σήμερα (24/2) το πρωί ύστερα από τον εντοπισμό 60 οικονομικών μεταναστών.

Οι μετανάστες εντοπίστηκαν το πρωί στην περιοχή του Τερσανά και μεταφέρθηκαν στη στεριά ύστερα από επιχείριση που πραγματοποιήθηκε.

Οι μετανάστες στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαδικασία ταυτοποίησης και καταγραφής τους.

Εκτιμάται ότι τους μετανάστες που δηλώνουν υπήκοοι Πακιστάν αποβίβασε στην στεριά σκάφος που ωστόσο μέχρι και τώρα δεν έχει εντοπιστεί.

Ακολούθως οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Παλαιάς Ηλεκτρικής.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, είναι 60, οι περισσότεροι άνδρες νεαρής ηλικίας, ενώ μεταξύ τους υπάρχουν δυο γυναίκες και ένα παιδί.

Τον χώρο που θα παραμείνουν επισκέφθηκε, το μεσημέρι, κλιμάκιο δικηγόρων προκειμένου να τους ενημερώσει για τα δικαιώματά τους, ενώ όλοι τους πρόκειται να εξεταστούν από γιατρούς του νοσοκομείου Χανίων, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Την σίτιση των μεταναστών, που δηλώνουν πακιστανικής καταγωγής, έχει αναλάβει ο δήμος Χανίων, ενώ στο χώρο φιλοξενίας, που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, βρίσκονται ομάδες εθελοντών.

Σχετικές ειδήσεις