ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος φταίει για το φρικτό τροχαίο στη Θήβα;

Ποιος φταίει για το φρικτό τροχαίο στη Θήβα;

Για μια ακόμα φορά η Ελλάδα θρηνεί. Αυτή τη φορά για μια μάνα και το μόλις 3 ετών παιδάκι της αλλά και δύο νέα παλικάρια που τόσο ξαφνικά κόπηκε το νήμα της ζωής τους.

Συγκλονίζει το πανελλήνιο το φρικτό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε ανήμερα τις Απόκριες στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Θήβας

Το βίντεο που κυκλοφόρησε και δείχνει την τρελή πορεία του αυτοκινήτου και τη σφοδρή σύγκρουση στο πάρκινγκ, είναι συγκλονιστικό!

Δείτε ΕΔΩ το συγκλονιστικό βίντεο

Από χθες όλη η Ελλάδα γέμισε πάλι από «ειδικούς» που αναλύουν το τραγικό δυστύχημα. Το τι ακούγεται είναι ασύλληπτο… Οι περισσότεροι έσπευσαν αμέσως να αποδώσουν κατηγορίες. Από το ότι φταίει το «αυτοκίνητο - σκοτώστρα», μέχρι ότι φταίνε οι πλούσιοι και τα «κακομαθημένα» παιδιά τους.

Τι έγινε όμως στην πραγματικότητα; Πώς το μοιραίο όχημα που οδηγούσε ο 24χρονος μπήκε στο πάρκινγκ και θέρισε το όχημα στο οποίο βρισκόταν η μητέρα και το παιδί; Το συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού είναι μια τεράστια ευθεία περίπου 10 χιλιομέτρων. Πώς του έφυγε λοιπόν; Έπαθε λάστιχο ενώ είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα; Μήπως ο οδηγός δεν ήταν νηφάλιος; Μήπως πήγε να σηκώσει το κινητό και έχασε τον έλεγχο; Μήπως «τελίκιασε» το κοντέρ στην ευθεία και πήγε να το φωτογραφήσει με το κινητό; Μπορεί και τίποτα από όλα αυτά. Πιθανότατα δεν θα μάθουμε ποτέ τι συνέβη.

Το συγκεκριμένο τροχαίο συντάραξε όλη την Ελλάδα. Γιατί; Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο θανατηφόρο τροχαίο; Φυσικά, όχι! Και φυσικά δεν είναι η τελευταία.

10

Οι περισσότεροι από τους «ειδικούς» που έσπευσαν να αποδώσουν κατηγορίες στον 24χρονο και θρηνούν για την απώλεια της μητέρας και του μωρού, έχουν παραβιάσει πολλές φορές STOP, έχουν περάσει με κόκκινο, δεν είναι από αυτούς που φορούν τη ζώνη ασφαλείας πριν βάλουν μπρος τη μηχανή, οδηγούν και ας έχουν πιει και δυο ποτηράκια παραπάνω και φυσικά είναι αυτοί που όταν τους σταματήσουν για έλεγχο θα πουλήσουν τσαμπουκά και μαγκιά και αμέσως μόλις πάρουν την κλήση της τροχαίας θα ψάξουν το… βύσμα για να την σβήσουν.

Θα γίνουμε γραφικοί άλλα θα τονίσουμε για μια ακόμη φορά πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει οδηγική παιδεία. Οι αριθμοί, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές: Σε ό,τι αφορά τα τροχαία δυστυχήματα/ατυχήματα και την οδική ασφάλεια, η Ελλάδα βρίσκεται στην 28η, την τελευταία δηλαδή θέση της Ε.Ε. Κάθε μέρα, θρηνούμε πέντε νεκρούς, πέντε τετραπληγικούς, 10 παραπληγικούς, 60 τραυματίες, ενώ δεκάδες χιλιάδες ευρώ είναι το κόστος σε υλικές ζημιές. Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα topspeed.gr, η χώρα μας θρηνεί 1.600 νεκρούς και 20.000 τραυματίες σε τροχαία κάθε χρόνο.

11

Γιατί λοιπόν η πολιτεία δεν κάνει κάτι για να μην πάνε χαμένα τα παιδιά της, όπως πήγαν και αυτά; Γιατί να πενθούμε παιδιά, αδέρφια, γονείς, φίλους και συγγενείς τους;

Η νοοτροπία των Ελλήνων πρέπει να αλλάξει και να ληφθούν δραστικά μέτρα. Αντί λοιπόν το κράτος να δημιουργεί θεματικές εβδομάδες για έμφυλες ταυτότητες ας του έρθει επιτέλους η θεία φώτιση και ας δημιουργήσει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ θεματική εβδομάδα για την οδηγική παιδεία. Να μάθουν οι πολίτες από νωρίς πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στους δρόμους, είτε είναι πεζοί είτε οδηγοί, είτε κινούνται με αυτοκίνητο είτε με μοτοσικλέτα.

Για να σταματήσουμε επιτέλους να θρηνούμε και να γίνουμε υπεύθυνοι πολίτες. Σεβασμός στη δική μας ζωή και στις ζωές των υπολοίπων που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονίζει η αδελφή της 33χρονης που «χάθηκε» στο τροχαίο της Θήβας

Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Σχετικές ειδήσεις