ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στη Θεσσαλονίκη με διαδηλωτές και ΜΑΤ (vids)

Ένταση στη Θεσσαλονίκη με διαδηλωτές και ΜΑΤ (vids)

Ένταση ανάμεσα σε διαδηλωτές, που εναντιώνονται στη δημιουργία του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην περιοχή, και άνδρες των ΜΑΤ σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας (06/03) στην είσοδο του ΣΜΑ Ευκαρπίας.

Τα εγκαίνια του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων του βορειοδυτικού πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης στην Ευκαρπία ήταν προγραμματισμένα να πραγματοποιηθούν σήμερα, Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 11 το πρωί, από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλο.

Όπως σημειώνει το thestival.gr, οι συγκεντρωμένοι - κάτοικοι της Ευκαρπίας και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων - επιχείρησαν να προσεγγίσουν τον χώρο όπου θα πραγματοποιούνταν τα εγκαίνια, με τους άνδρες των ΜΑΤ να μην τους επιτρέπουν τη διέλευση εντός του χώρου.

thes1

Για λίγα λεπτά επικράτησε ένταση με σπρωξίματα και συνθήματα ενώ όποιος από τους επισήμους έφτανε στο σημείο, αποδοκιμαζόταν έντονα από τους συγκεντρωμένους.

Δείτε βίντεο από την ένταση:

Σημειώνεται ότι όπως αναφέρει το thestival.gr, το έργο αυτό είναι συνολικού προυπολογισμού 13 εκατ. ευρώ κι έχει χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς πόρους.

Στους χώρους του ΣΜΑ θα μεταφορτώνεται το 60% των απορριμμάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης και τα απορρίμματα των Δήμων Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών, Ωραιοκάστρου, Δέλτα, Κορδελιού – Ευόσμου και Χαλκηδόνας.

Πηγή: thestival.gr

Σχετικές ειδήσεις