ΕΛΛΑΔΑ

Πεδίο μάχης στου Ζωγράφου: Ένταση, πετροπόλεμος και χημικά (pics&vids)

Πεδίο μάχης στου Ζωγράφου: Ένταση, πετροπόλεμος και χημικά (pics&vids)

Ένταση επικράτησε στην περιοχή του Ζωγράφου το απόγευμα της Δευτέρας (13/3/2017) μεταξύ διαδηλωτών που πραγματοποιήσαν πορεία διαμαρτυρίας για την εκκένωση της βίλλας Ζωγράφου και αστυνομικών της ομάδας ΜΑΤ.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας, αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε επιχείρηση στη βίλα Ζωγράφου και έγιναν 7 συλλήψεις.

Το απόγευμα περίπου 1.000 αναρχικοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου και πραγματοποίησαν πορεία προς την βίλλα.

Η ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα αντιεξουσιαστών αποκόπηκε από την πορεία και πέταξε πέτρες πέτρες κατά διμοιρίας ΜΑΤ που βρίσκονταν επί της οδού Ζωγράφου που οδηγεί στη βίλλα Ζωγράφου με τους αστυνομικούς να «απαντούν» κάνοντας ρίψη χημικών.

Η οδός Παπάγου παρέμεινε κλειστή έως και τις 10 το βράδυ καθώς οι αναρχικοί έβαλαν φωτιές σε κάδους σε όλο σχεδόν το μήκος της λεωφόρου και προκάλεσαν υλικές ζημιές σε καταστήματα της περιοχής.

Σημειώνεται ότι οι αλληλέγγυοι της κατάληψης της βίλας Ζωγράφου ζητούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και καταδικάζουν την αστυνομική επιχείρηση τόσο για την εκκένωση της βίλας Ζωγράφου όσο και του κτιρίου στην οδό Αλκιβιάδου.

Δείτε βίντεο από τις φωτιές στου Παπάγου

Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά... Τόσκα για την εισβολή ΜΑΤ σε καταλήψεις

Την έντονη αντίθεσή του στην εισβολή των ΜΑΤ σε δυο καταλήψεις τη Δευτέρα εκφράζει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα το τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κυβερνώντος κόμματος σε ανακοίνωση που εξέδωσε επισημαίνει αναφορικά με την εκκένωση δύο καταλήψεων στην Αθήνα και στην περιοχή του Ζωγράφου:

«Η αριστερά, παραδοσιακά, ξέρει να διεκδικεί χώρους και δικαιώματα με το δικό της τρόπο: με πρόταση, έμπνευση, αλληλεγγύη, με ανθρώπους, κίνημα και ασφαλώς όχι με τα ΜΑΤ».

Σχετικές ειδήσεις