ΕΛΛΑΔΑ

Μικροένταση σε διαμαρτυρία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας

Μικροένταση σε διαμαρτυρία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο κέντρο της Αθήνας

Λύση στο ζήτημα της καταβολής της μισθοδοσίας τους, ζήτησαν σήμερα Τρίτη (21/03) με διαμαρτυρία τους, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών ενώ παράλληλα πραγματοποιούσαν πανελλαδική στάση εργασίας από την αρχή της βάρδιας έως και τις 11:30.

poe ota2

Οι συγκεντρωμένοι έκλεισαν την οδό Σταδίου για λίγη ώρα, καθώς όπως σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ισχυρίστηκαν ότι είχαν συνάντηση με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη αλλά αυτός αρνήθηκε να τους δεχθεί.

Κι ενώ επικρατούσε κυκλοφοριακό κομφούζιο στους γύρω δρόμους, προκλήθηκε μικροένταση όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους άρχισαν να χτυπούν τα κατεβασμένα ρολά του υπουργείου ενώ αναποδογύρισαν κι ένα κάδο απορριμάτων.

poe ota7

poe ota4

Τα πνεύματα ηρέμησαν και σύμφωνα με την Αστυνομία περίπου 200 άτομα παρέμειναν για αρκετή ώρα έξω από το υπουργείο στην πλατεία Κλαυθμώνος, ζητώντας να συναντηθούν με τον υπουργό.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

Τελικά, εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Κ. Πουλάκη.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου μία ώρα με τους εργαζόμενους να παραμένουν έξω από το υπουργείο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, δήλωσε ότι «δεν άκουσαν κάτι καινούργιο από τον γενικό γραμματέα» και είπε ότι η Ομοσπονδία δίνει προθεσμία μία εβδομάδα για να λυθεί το πρόβλημα, αλλιώς θα προχωρήσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της.

Υπενθυμίζεται ότι αιτία της πανελλαδικής κινητοποίησης είναι το γεγονός ότι ενώ έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις εργαζομένων, σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν εγκριθεί τα εντάλματα πληρωμής από τους αρμόδιους επιτρόπους με αποτέλεσμα να παραμένουν απλήρωτοι.

Σχετικές ειδήσεις