ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Ωφελούμενοι προγραμμάτων απασχόλησης και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των ΚΟΙΝΣΕΠ

ΟΑΕΔ: Ωφελούμενοι προγραμμάτων απασχόλησης και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής των ΚΟΙΝΣΕΠ

«Το φυσικό πρόσωπο-μέλος δύναται να εγγράφεται στο μητρώο του ΟΑΕΔ ως άνεργος, ακόμη και αν είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ), με την προϋπόθεση ότι δεν βρίσκεται σε εργασιακή σχέση με την ΚΟΙΝΣΕΠ και πληροί τις λοιπές προϋποθέσεις για την εγγραφή του».

Αυτό διευκρινίζεται, μεταξύ άλλων, σε εγκύκλιο του ΟΑΕΔ. Συνεπώς, τα αναφερόμενα μέλη, ήτοι πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, νόμιμος εκπρόσωπος ή μέλος της Διοικούσας Επιτροπής των ΚΟΙΝΣΕΠ, εφόσον είναι εγγεγραμμένοι ως άνεργοι αναζητούντες εργασία και συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις του Κεφαλαίου 4 των σχετικών Δημόσιων Προσκλήσεων No 2/2017 και No 3/2017, δηλαδή έχουν την προβλεπόμενη χρονική διάρκεια ανεργίας (τρίμηνη, εξάμηνη, δωδεκάμηνη) και την προβλεπόμενη ηλικία (άνω των 50 ετών), είναι δυνητικά ωφελούμενοι των σχετικών προγραμμάτων απασχόλησης και μπορούν να υποδειχθούν, τόσο στην ΚΟΙΝΣΕΠ, που είναι μέλη, όσο και στους λοιπούς δικαιούχους.

Επισημαίνεται ότι η παρούσα οδηγία έχει εφαρμογή και στα λοιπά ενεργά προγράμματα απασχόλησης του Οργανισμού, όπου προβλέπεται η συμμετοχή των ΚΟΙΝΣΕΠ ως δικαιούχων.

Σχετικές ειδήσεις