ΕΛΛΑΔΑ

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ προειδοποιούν: Θα κατεβάσουμε διακόπτες αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ προειδοποιούν: Θα κατεβάσουμε διακόπτες αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση

Αποφασισμένοι να φθάσουν στα άκρα, προχωρώντας ακόμα και σε διακοπές ρεύματος, εμφανίζονται οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ αν προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση.

Λίγο αφότου ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τόνισε ότι θα επαναληφθούν οι κινητοποιήσεις του 2014, ο πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης, ήταν ξεκάθαρος.

Ερωτηθείς λοιπόν στον «αέρα» του ραδιοφώνου North αν είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε αυτής της μορφής την κινητοποίηση, απάντησε «φυσικά», συμπληρώνοντας: «Οι εργαζόμενοι έχουν το δικαίωμα της απεργίας όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά και για τη χώρα και την επιχείρηση».

Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι «την Πέμπτη και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ θα κάνουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν στην πώληση της ΔΕΗ αν τελικά εισαχθεί στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές».

Κατέληξε, δε, «καταλαβαίνουν σε πιο σημείο βρίσκεται η χώρα μας και θα αντισταθούν στην εποχή των μνημονίων όταν οι δανειστές τοκογλύφοι θέλουν να αγοράσουν τα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ».

Σχετικές ειδήσεις