ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή ο 42χρονος που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή

Στον ανακριτή ο 42χρονος που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό φοιτητή

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί το περασμένο Σάββατο (01/04), μετά από τοβάναυσο ξυλοδαρμό ενός 24χρονου στους Αμπελόκηπους, μια ημέρα νωρίτερα.

Ενώπιον του ανακριτή οδηγείται σήμερα Δευτέρα (03/04), ο 42χρονος, προκειμένου να απολογηθεί για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συναυτουργία.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής, συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου ύστερα από μαρτυρίες ότι συμμετείχε στην ομάδα των χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια στο κεφάλι και στο σώμα τον 24χρονο φοιτητή, ο οποίος νοσηλεύεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει έως στιγμής η Αστυνομία, οι δράστες μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι λιποθυμίας του θύματος, του αφαίρεσαν την τσάντα.

Ο 42χρονος, φέρεται -όπως σημειώνει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων- να είναι υπεύθυνος ασφαλείας των κεντρικών γραφείων του κόμματος και να είχε προσληφθεί το 2012 ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου στη Βουλή. Σε βίντεο, που δημοσιοποιήθηκε μετά το περιστατικό στους Αμπελόκηπους, ο κατηγορούμενος βουλευτής του κόμματος Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται να αποκαλεί τον 42χρονο «ψυχή του Λαϊκού Συνδέσμου στους Αμπελόκηπους» κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τις δημοτικές εκλογές. Ο 42χρονος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του κ. Κασιδιάρη για τον δήμο της Αθήνας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ενώ είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Σημειώνεται ότι στον 42χρονο, καθώς και σε καφετέρια στους Αμπελόκηπους που ανήκει στον ίδιο ή σε στενό συγγενικό του πρόσωπο, φέρεται να έχει αναφερθεί στην κατάθεση του από το 2013, προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης κάνοντας λόγο για «στέκι-ορμητήριο» χρυσαυγιτών.

Η μαρτυρία του φοιτητή

Ο φοιτητής Αλέξιος Λάζαρης βρήκε το κουράγιο και μίλησε για την τραγική στιγμή της επίθεση που δέχθηκε από ομάδα κουκουλοφόρων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεχθηκα κλωτσιά και μπουνιά στο κεφάλι. Με κυνήγησαν από τα γραφεία. Η χειρονομία που μου έκαναν, τους την έκανα και εγώ πίσω. Γύρναγα από μία εργασία που είχα να κάνω. Ήταν τρεις στην αρχή και μετά κάποιος με χτύπησε και μου πήρε και την τσάντα».

Ο 42χρονος αρνείται ότι συμμετείχε στον ξυλοδαρμό, αλλά συνελήφθη με βάση συγκεκριμένη μαρτυρία.

3

Το χρονικό της επίθεσης

Ο Αλέξιος Λάζαρης δέχθηκε την επίθεση από τους κουκουλοφόρους καθώς γυρνούσε στο σπίτι του, από το πανεπιστήμιο. Αφορμή, σύμφωνα με μαρτυρίες, αποτέλεσε ένα σακίδιο πλάτης που φορούσε ο νεαρός.

Οι κουκουλοφόροι βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Σεβαστουπόλεως και Δαβάκη. Μόλις είδαν το νεαρό του επιτέθηκαν με χυδαίες φράσεις και τον χτύπησαν ανελέητα. Στη συνέχεια άρπαξαν την τσάντα του η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και μια φωτογραφική μηχανή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ομάδα που επιτέθηκε στον Αλέξιο Λάζαρη ήταν τάγμα εφόδου ακροδεξιών, οι οποίοι φέρονται να χτύπησαν μέχρι λιποθυμίας τον νεαρό φοιτητή, λίγες ώρες μετά την επίθεση αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη Μεσογείων.

Το bloko.gr παρουσιάζει αποκαλυπτικές φωτογραφίες από την κατάσταση του 24χρονου φοιτητή, ο οποίος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Σχετικές ειδήσεις