ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Εξαπάτησε ηλικιωμένη με πρόσχημα έλεγχο της ΔΕΗ - Πώς 50.000 ευρώ έκαναν... φτερά

Ιωάννινα: Εξαπάτησε ηλικιωμένη με πρόσχημα έλεγχο της ΔΕΗ - Πώς 50.000 ευρώ έκαναν... φτερά

Η ανυποψίαστη ηλικιωμένη γυναίκα, έπεσε θύμα επιτήδειου ο οποίος την έπεισε ότι ήταν υπάλληλος της ΔΕΗ.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων, με το δράστη να γίνεται... καπνός έχοντας αποσπάσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, λίρες και κοσμήματα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η 75χρονη γυναίκα στους αστυνομικούς, ένας άγνωστος άνδρας την επισκέφτηκε στο σπίτι της, συστήθηκε ως υπάλληλος της ΔΕΗ και ζήτησε να πραγματοποιήσει έλεγχο στο δίκτυο. Την προέτρεψε μάλιστα να πάρει ό,τι πολύτιμο έχει στο σπίτι και να βγει στην αυλή, γιατί υπήρχε κίνδυνος βραχυκυκλώματος και φωτιάς.

Η ηλικιωμένη δεν υποψιάστηκε τις προθέσεις του άγνωστου και πήρε μαζί της 6 χρυσές λίρες, κοσμήματα μεγάλης αξίας και 50 χιλιάδες ευρώ που είχε κρυμμένα.

Μόλις ο «υπάλληλος της ΔΕΗ» έφυγε από το σπίτι, η 75χρονη κατάλαβε πως οι λίρες, τα κοσμήματα και τα χρήματα είχαν... φύγει μαζί του κι ενημέρωσε την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, ταυτοποίησαν ως δράστη ένα 29χρονο, ο οποίος αναζητείται. Επίσης, αναζητείται ακόμη ένας άνδρας συνεργός του 29χρονου, ο οποίος τον περίμενε έξω από το σπίτι με αυτοκίνητο, με το οποίο διέφυγαν.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Σχετικές ειδήσεις