ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεία: Ψάχνουν τάφους στη «μαύρη αγορά»!

Ηλεία: Ψάχνουν τάφους στη «μαύρη αγορά»!

Φήμες για ύποπτες αγοραπωλησίες τάφων κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της Ζαχάρως, εξαιτίας του μεγάλου προβλήματος κορεσμού του κοιμητηρίου της πόλης.

Ο χώρος στο κοιμητήριο της Ζαχάρως έχει γεμίσει ασφυκτικά και πλέον δεν υπάρχει δυνατότητα για κατασκευή νέων τάφων. Οι κάτοικοι της πόλης προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, είτε επιλέγοντας αναγκαστικά κοιμητήριο σε άλλη περιοχή, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των συγγενών του εκλιπόντος, είτε με «τρίπατους» τάφους.

Ορισμένοι δεν διστάζουν να προσφέρουν ακόμα και 10.000 ευρώ για τη «μαύρη» αγορά ενός τάφου, σύμφωνα με τη φημολογία, αναφέρει η τοπική εφημερίδα «Πατρίς».

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ζαχάρως, Βασίλης Στολάκης, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι το «καμπανάκι» έχει χτυπήσει εδώ και καιρό από τους ιερείς, γι’ αυτό και ο δήμος έχει ήδη ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες για να βρει νέο χώρο για την ίδρυση δημοτικού κοιμητηρίου.

Όσον αφορά στις «ύποπτες» αγοραπωλησίες, ο ίδιος διευκρινίζει ότι δεν έχει υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή του και ότι έχει ακούσει μόνο φήμες χωρίς κάποιο βάσιμο στοιχείο.

Πηγή: patrisnews.com

Σχετικές ειδήσεις