ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Παραδόθηκε ο δράστης της δολοφονίας του 23χρονου στα Ανώγεια

Κρήτη: Παραδόθηκε ο δράστης της δολοφονίας του 23χρονου στα Ανώγεια

Στα χέρια τηςΑστυνομίαςβρίσκεται από νωρίς το πρωί τηςΤετάρτης(12/04) οφερόμενος ως δράστης της δολοφονίας του 23χρονου Μανόλη Στρατάκη, στα Ανώγεια.

Πληροφορίες από Μέσα Ενημέρωσης της Κρήτης αναφέρουν ότι μετά από διαπραγματεύσεις και συντονισμό κινήσεων, παραδόθηκε σήμερα, νωρίς το πρωί στις αστυνομικές Αρχές ο 54χρονος που φέρεται να πυροβόλησε και να τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο 23χρονο, κατά διάρκεια καυγά για κτηματικές διαφορές.

anwgeia

Ο 54χρονος εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα Μυλοποτάμου ενώ στη συνέχεια με τη συνοδεία αστυνομικών οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου. Σύμφωνα στην αστυνομία εμφανίστηκε και ο γιος του 54χρονου. Όπως τονίστηκε από την πλευρά των δικηγόρων του, ο 54χρονος παραδόθηκε ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση δολοφονίας του 23χρονου ενώ ο γιος του εμφανίστηκε στην αστυνομία λόγω των καταθέσεων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης, ο οποίος είναι ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 54χρονου είχε μεταφέρει με δηλώσεις του, την πρόθεση του εντολέα του να «παραδοθεί και να λογοδοτήσει στην ποινική δικαιοσύνη» για το θάνατο του Μανόλη Στρατάκη.

Στη δήλωσή του ο κ. Κοκοσάλης ανέφερε:

«Η υπεράσπιση διαβεβαιώνει πάσα κατεύθυνση ότι ο εντολέας μας δεν έχει καμία πρόθεση φυγοδικίας. Αντίθετα θέλει να παραδοθεί και να λογοδοτήσει στην ποινική δικαιοσύνη εκθέτοντας τους ισχυρισμούς του.

Και για την πρόθεση του αυτή έχουν ενημερωθεί αρμοδίως οι αστυνομικές αρχές».

Το χρονικό του φονικού

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα πυροβολήθηκε από τον ξάδερφο του θείου του κατά τη διάρκεια συμπλοκής για βοσκοτόπια, λίγο έξω από τα Ανώγεια.

Ο 54χρονος πυροβόλησε το νεαρό, προκαλώντας του διαμπερές τραύμα στο θώρακα το οποίο και του κόστισε τη ζωή.

Αμέσως μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε ο 24χρονος Μανώλης Στρατάκης, μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων, στη συνέχεια όμως λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του διεκομίσθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου όμως άφησε την τελευταία του πνοή.

Iσχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν αμέσως στα Ανώγεια καθώς η Αστυνομία αναζητούσε τον 54χρονο, ενώ τα μέλη της οικογένειας του δράστη απομακρύνθηκαν από το χωριό για ευνόητους λόγους καθώς υπάρχει μεγάλη αναστάτωση σε όλη την περιοχή.

Πηγή: cretalive.gr, flashnews.gr

Σχετικές ειδήσεις