ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία των Διασήμων: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από τη διάρρηξη στο σπίτι του Νίκου Βέρτη

Συμμορία των Διασήμων: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από τη διάρρηξη στο σπίτι του Νίκου Βέρτη

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν φωτογραφίες από τις κάμερες ασφαλείας στο γκαράζ του σπιτιού του Νίκου Βέρτη στη Βούλα, το οποίο είχε διαρρήξει η σπείρα των επωνύμων - Αναζητείται ο αρχηγός της σπείρας, που είναι δραπέτης των φυλακών

Στις φωτογραφίες εικονίζεται ένας εκ των δραστών να πλησιάζει το αυτοκίνητο του γνωστού τραγουδιστή.

Καρέ - καρέ η ληστεία στο σπίτι του Νίκου Βέρτη:

vmesa 1
vmesa2

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης

Εντάλματα σύλληψης για συνεργούς του 22χρονου Αλβανού

Όλα ξεκίνησαν με τη σύλληψη ενός 22χρονου Αλβανού στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας (10/04)...

Από εκεί και πέρα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της δράσης των αδίστακτων κακοποιών οι οποίοι έβαζαν στόχο επώνυμους, εισέβαλαν στα σπίτια τους και υπό την απειλή όπλων τους λήστευαν, σηκώνοντας ακόμα και χρηματοκιβώτια ενώ έφευγαν με τα πολυτελή αυτοκίνητά τους.

Μεταξύ άλλων θύματα της συμμορίας ήταν ο τραγουδιστής Νίκος Βέρτης, η γνωστή μανικιουρίστ Τέτα Καμπουρέλη και ο μάνατζερ Τόνι Μαυρίδης.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής προχώρησε στην ταυτοποίηση και την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τριών συνεργών του 22χρονου. Πρόκειται για τρεις άνδρες επίσης αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 25, 26 και 28 ετών. Ο τελευταίος φέρεται να είναι δραπέτης από φυλακή και όπως όλα δείχνουν αποτελεί τον αρχηγό της σπείρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι τρεις διέφυγαν στην Αλβανία και για το λόγο αυτό έχουν κινηθεί οι διαδικασίες έκδοσης ευρωπαϊκών ενταλμάτων. Επίσης, σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες, κλοπές και αρπαγή, ενώ σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για ληστείες και κλοπές στην Ισπανία. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σε βάρος των προαναφερόμενων έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης συμμετοχής σε εγκληματικής οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, των διακεκριμένων ληστειών και κλοπών, της πλαστογραφίας, της υπεξαίρεσης και της απόδρασης κρατουμένου καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Πώς δρούσε η συμμορία

Οι κατηγορούμενοι, από τον Απρίλιο του 2016, συνέστησαν εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών. Με διαφορετική σύσταση κάθε φορά, αλλά πάντα με την παρουσία του 28χρονου δραπέτη, διέπρατταν, βραδινές κυρίως ώρες και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ληστείες και διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες και διαμερίσματα της Αττικής, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών.

astin1

Οι δράστες, κινούμενοι με κλεμμένα οχήματα αρχικά εντόπιζαν τις υποψήφιες προς διάρρηξη οικίες, ενώ στη συνέχεια εισέρχονταν στο εσωτερικό τους, είτε από ανασφάλιστα παράθυρα, είτε από παραβίασή τους. Στις περιπτώσεις εκείνες όπου οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα στην οικία, με την απειλή όπλων, τους εξανάγκαζαν να αποκαλύψουν το σημείο που έχουν κρύψει χρήματα, αλλά και που βρίσκονται τα χρηματοκιβώτιά τους. Την ώρα των ληστειών ή των κλοπών, παρέμενε έξω από τις οικίες κάποιο από τα μέλη της συμμορίας, ως «τσιλιαδόρος», ώστε να ενημερώνει τους υπόλοιπους.

Σημειώνεται, ότι οι δράστες κινούνταν με κλεμμένα οχήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους αφαιρούσαν τα κλειδιά των αυτοκινήτων των ιδιοκτητών. Στις περιπτώσεις, μάλιστα, που εντόπιζαν τα Ι.Χ στον εξωτερικό χώρο, τα έκλεβαν. Στη συνέχεια, τα στάθμευαν σε μικρούς συνοικιακούς δρόμους του Υμηττού, ώστε να μην εντοπιστούν από τις αστυνομικές Αρχές. Όσα οχήματα ήταν ευρύχωρα και μεγάλου κυβισμού, τους τοποθετούσαν πλαστές πινακίδες, που αντιστοιχούσαν σε αυτοκίνητα ίδιου τύπου και χρώματος. Στις περιπτώσεις εκείνες που εντοπίζονταν τα οχήματα, κατά τη διάρκεια της εγκληματικής τους δράσης, είτε άλλαζαν τις πινακίδες, είτε τα εγκατέλειπαν αφού προηγουμένως έσβηναν ίχνη του γενετικού υλικού τους.

Οι αδίστακτοι ληστές πυροβολούσαν...

Παράλληλα, κατά τη διαφυγή τους, προκειμένου να αποφύγουν την καταδίωξή τους από την αστυνομία, δεν δίσταζαν να πυροβολήσουν, όπως:

Στις 30 Απριλίου 2016, στη Βούλα, κατά τη διάρκειας ληστείας σε οικία, πυροβόλησαν σε βάρος ενοίκου που προσπάθησε να αμυνθεί.

Στις 15 Αυγούστου 2016, στο Καματερό, κατά την απόπειρα διάρρηξη οικίας, πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Ομάδα ΔΙΑΣ, που προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν.

Στις 10 Νοεμβρίου 2016, στην Καισαριανή, πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής που τους καταδίωκαν.

astin2

Τι βρήκε η Αστυνομία

Από τις κατ' οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Πλήθος κοσμημάτων, ένα πολεμικό τυφέκιο, τρία πιστόλια, το χρηματικό ποσό των 11.340 ευρώ και των 1.100 δολαρίων, μικροποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, κινητών τηλεφώνων, πλαστών πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς και είδη ένδυσης.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας, εννέα ένοπλες ληστείες, τριάντα έξι διαρρήξεις, επτά περιπτώσεις πλαστογραφίας και δύο υπεξαιρέσεις οχημάτων.

Ταυτόχρονα, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους δεκαοκτώ οχήματα.

Σχετικές ειδήσεις