ΕΛΛΑΔΑ

Η «ΕΛΠΙΔΑ» τιμά τους «Αγγέλους της Χαράς»

Η «ΕΛΠΙΔΑ» τιμά τους «Αγγέλους της Χαράς»

Τους «Αγγέλους της Xαράς» τίμησε πριν λίγες μέρες, σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Οι «Άγγελοι της Χαράς» αποτελούνται από καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του χορού και των εικαστικών. Ιδρύθηκε με στόχο να απαλύνει την καθημερινότητα των ανθρώπων που περνάνε μια ιδιαίτερη δοκιμασία, βοηθώντας τους να ανοίξουν ένα παράθυρο στη χαρά, το γέλιο και το χαμόγελο. Από το 2011 οι «Άγγελοι της Χαράς» επισκέπτονται τα νοσοκομεία παίδων, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και ιδρύματα παιδικής προστασίας και ειδικά σχολεία. Οι δράσεις τους αποτελούνται από διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις, αφηγήσεις παραμυθιών και επισκέψεις στα δωμάτια ασθενών με μουσική, ζωγραφική, και τραγούδια.

Καλωσορίζοντας την Πρόεδρο του Συλλόγου «Άγγελοι της Χαράς», κυρία Ειρήνη Λεμού Στούρτζα, και τους εθελοντές καλλιτέχνες του Συλλόγου που τη συνόδευαν, η κυρία Βαρδινογιάννη είπε μεταξύ άλλων: «Σας υποδεχόμαστε, εσάς και την ομάδα εθελοντών των "Αγγέλων της Χαράς" ως σημαντικούς συμμάχους του Συλλόγου μας, καθώς με ιδιαίτερη ευαισθησία βρίσκεστε κοντά στους μικρούς μας ασθενείς και τους στηρίζετε στον δύσκολο αγώνα τους. Μας συγκινεί πραγματικά η δράση σας, ο τρόπος με τον οποίο μέσα από καλλιτεχνικά προγράμματα, παραμύθια, παραστάσεις, κάνετε τη σκληρή πραγματικότητα των παιδιών μας πιο όμορφη, πιο αισιόδοξη και τους δίνετε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουν τα συναισθήματα και τη φαντασία τους, φέρνοντας το χαμόγελο στα γλυκά παιδικά τους πρόσωπα. Θα ήθελα να συγχαρώ την εμπνεύστρια των "Αγγέλων της Χαράς" και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, κυρία Ειρήνη Λεμού Στούρτζα που βρίσκεται πίσω από αυτή την ευγενική πρωτοβουλία και όλους τους εθελοντές σας που την πραγματοποιούν καθημερινά».

elpida1

Ως έκφραση αναγνώρισης της συμβολής των «Αγγέλων της Xαράς» στο έργο του Συλλόγου απονεμήθηκε στην κυρία Λεμού Στούρτζα, η Τιμητική Πλακέτα της «ΕΛΠΙΔΑΣ» και στην καλλιτεχνική διευθύντρια των «Αγγέλων της Χαράς», ηθοποιό Αγγελική Βούλγαρη καθώς και στους καλλιτέχνες Βασίλη Παναγιωτίδη, Ειρήνη Δαπουλάκη, Kristina Baptista, Νίκη Τουμπακάρη, Δήμητρα Γκλιάτη και Σοφία Τσόλη, το Μετάλλιο του Υποστηρικτή της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Σχετικές ειδήσεις