Συγκλονίζει ο ξάδερφος του υποστράτηγου: Είχε ζητήσει να αγοράσει μνήμα

Συγκλονίζει ο ξάδερφος του υποστράτηγου: Είχε ζητήσει να αγοράσει μνήμα

Ως «αξιόλογο αξιωματικό και άνθρωπο που αγαπούσε τον τόπο του» περιγράφει τον υποστράτηγο Γιάννη Τζανιδάκη που έχασε τη ζωή του στο ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού, ο ξάδελφός του και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ελεύθερνας, Μανώλης Τζανιδάκης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μανώλης Τζανιδάκης αναφέρθηκε στις «μεγάλες βλέψεις» που είχε για το υπόλοιπο του βίου του ο ξάδελφος και συντοπίτης του, «δεδομένου ότι μας έλεγε συνεχώς ότι επιθυμεί να γυρίσει πίσω και να ασχοληθεί με τη γη του πατέρα του. Πάνω από 300 ήταν οι ελιές που μόλις φέτος φύτεψε. Έκανε όνειρα. Σχεδίαζε μάλιστα άμεσα την αγορά μνήματος στο κοιμητήριο του χωριού, γεγονός που μας έχει συγκλονίσει όλους μας φίλους και συγγενείς».

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελεύθερνας, δήλωσε επίσης ότι ο υποστράτηγος Τζανιδάκης, διακρινόταν από καλοσύνη «αλλά και ένα αστείρευτο χαμόγελο, το οποίο ήταν και το σήμα κατατεθέν πέρα της αξιοσύνης του στο στράτευμα, όπου άφησε το στίγμα του ως επίλεκτο στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Το διοικητικό συμβούλιο του πολιτιστικού συλλόγου Ελεύθερνας, σε ψήφισμά του εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα θερμά συλλυπητήριά του προς την οικογένειά του εκλιπόντος, ενώ επίσης αποφάσισε να προβεί στη μνήμη του και σε δωρεά χρηματικού ποσού 100 ευρώ στον σύλλογο «Αγάπη».