ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για δύο παιδεραστές στην Αθήνα

Συναγερμός για δύο παιδεραστές στην Αθήνα

Φρίκη και όχι μόνο προκαλούν η νέα υπόθεση παιδεραστίας στην Αθήνα. «Πρωταγωνιστές» δύο άτομα, τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, μοίραζαν μέσω Διαδικτύου σκληρό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε ηλεκτρονικό ίχνος χρήστη, που κατείχε ή/και διαμοίραζε, μέσω διαδικτύου, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν στις οικίες των δύο ατόμων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (25/04/2017), στα σπίτια των φερόμενων δραστών, σε περιοχή της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις εσωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

• Τηλεφωνικά: 11188
• Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
• Μέσω twitter: @CyberAlertGR