ΕΛΛΑΔΑ

Κομοτηνή: 18 χρόνια κάθειρξης στον δράστη της δολοφονίας του 6χρονου Αλή Σεζάλ (pics)

Κομοτηνή: 18 χρόνια κάθειρξης στον δράστη της δολοφονίας του 6χρονου Αλή Σεζάλ (pics)

Διεξήχθη σήμερα (28/4/2017) το πρωί κεκλεισμένων των θυρών, με αστυνομικά μέτρα ασφαλείας και σε ήρεμο κλίμα, η δίκη με κατηγορούμενο τον 15χρονο που βίασε τον και σκότωσε τον 6χρονο Αλή Σεζάλ την 22/1/2017.

Όπως αναφέρει το xronos.gr, εντός της αίθουσας του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων βρέθηκε μόνο ο δράστης με την συνήγορό του και ειδική διερμηνέα από την Κόρινθο, ο δικηγόρος της οικογένειας του 6χρονου Νότης Χαραλαμπίδης, και οι μάρτυρες, ανάμεσά τους αστυνομικός, οι γονείς του 6χρονου θύματος, η αδερφή του 15χρονου δράστη και ένας ακόμα άνδρας από τον οικισμό του τέρμα Αδριανουπόλεως.

«Στεναχωριέμαι», ψέλλισε ο δράστης όταν τον ρώτησε ο εισαγγελέας για την απώλεια του 6χρονου Μεχμέτ Αλή Σεζάλ.

Η επιβληθείσα ποινή αναλυτικά είναι 10 έτη για ανθρωποκτονία, 4 έτη για τον βιασμό και 4 έτη για την αποπλάνηση ανηλίκου, δηλαδή 18 έτη ποινικού σωφρονισμού, εκ των οποίων είναι εκτιτέα τα 10 έτη επειδή είναι ανήλικος.

Ο 15χρονος δράστης θα παραμείνει έγκλειστος στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κορίνθου. Αυτή είναι η ανωτέρα των ποινών που μπορεί να επιβληθεί σε ανήλικο για την πράξη αυτή, σύμφωνα με τη νομοθεσία. «Αυτή η ποινή είναι στα πλαίσια του ποινικού του σωφρονισμού», σχολίασε ο κος Μήλιογλου. Όσο για το ενδεχόμενο της έφεσης αυτή πρέπει να ασκηθεί από την μητέρα του ανήλικου δράστη, η οποία δεν ήταν παρούσα στην σημερινή δίκη.

Σχετικές ειδήσεις