ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτά καταστήματα: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ερμού

Ανοιχτά καταστήματα: Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ερμού

Εμποροϋπάλληλοι αλλά και απλοί πολίτες αντιστέκονται στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται στην οδό Ερμού κατά του νέου σχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση για ανοιχτά καταστήματα 32 Κυριακές το χρόνο. Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας.

Με τον πιο κεντρικό εμπορικό δρόμο της Αθήνας να είναι γεμάτος από κόσμο, εμποροϋπάλληλοι αλλά και απλοί πολίτες αντιστέκονται στα νέα - όπως λένε - μέτρα «τα οποία θα αυξήσουν τα λουκέτα στον χώρο του εμπορίου».

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας, Παναγιώτη Κυριακούλια «σήμερα δίνουμε τη μάχη να μην περάσει η πλήρης απελευθέρωση των Κυριακών, μετά το σχέδιο της κυβέρνησης και των δανειστών να ανοίξουν όλα τα καταστήματα έως και 32 Κυριακές. Το μέτρο αυτό θα είναι καταστροφικό για τους εργαζόμενους, τα λουκέτα θα πολλαπλασιαστούν και θα αυξηθεί η ανεργία».

Στο πλευρό των εμποροϋπαλλήλων και των εργαζομένων είναι και απλοί πολίτες οι οποίοι τονίζουνε πως τα καταστήματα θα πρέπει να παραμένουν κλειστά όλες τις Κυριακές του χρόνου, ώστε και οι εργαζόμενοι να ξεκουράζονται.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα καταστήματα στην οδό Ερμού παρέμειναν κλειστά.

Σχετικές ειδήσεις