ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Αίσιο τέλος στο θρίλερ με τον ένοπλο που είχε ταμπουρωθεί σε κτήριο

Χανιά: Αίσιο τέλος στο θρίλερ με τον ένοπλο που είχε ταμπουρωθεί σε κτήριο

Αργά το μεσημέρι της Δευτέρας (08/05) έληξε ο συναγερμός που είχε σημάνει στη Σούδα Χανίων.

Ο ένοπλος άνδρας που είχε εισβάλει λίγο μετά τις 8 σήμερα το πρωί της στο κτήριο του ΟΚΑΝΑ στην περιοχή της Σούδας Χανίων, παραδόθηκε στην Αστυνομία, βάζοντας τέλος στην «κατάσταση πολιορκίας» που κράτησε σχεδόν επτά ώρες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ήταν περίπου 08:15 το πρωί όταν ένας 45χρονος κρατώντας όπλο και σε έξαλλη κατάσταση, μπήκε στο κτήριο του ΟΚΑΝΑ, άρχισε να φωνάζει και να απειλεί τους παρευρισκόμενους.

xania2
xania3

xania4

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, με τον ένοπλο να πυροβολεί προς το μέρος τους 3 με 4 φορές και τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν τους πυροβολισμούς. Μάλιστα ο 45χρονος φέρεται να τραυματίστηκε στο πόδι.

Τρεις από τις υπαλλήλους μπήκαν σε ένα δωμάτιο και παρέμειναν κλειδωμένες σε αυτό καθόλη τη διάρκεια της «πολιορκίας» ενώ τους υπόλοιπους τους άφησε να φύγουν.

Όπως μετέδιδαν τα τοπικά ΜΜΕ, ο άντρας βρισκόταν σε απόγνωση, αφού το μοναδικό του εισόδημα για να ζήσει την σύζυγο και τα πέντε παιδιά του προέρχεται από το περίπτερο που διατηρεί στον Ενετικό Λιμάνι Χανιών και το οποίο θα γκρεμίσει ο Δήμος Χανίων.

Ο 45χρονος υποστήριξε μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του επειδή εκείνος πυροβόλησε μια πόρτα για να την ανοίξει ενώ απειλεί ότι αν δεν υπογράψουν οι αρμόδιοι το χαρτί που ζητάει, θα ακολουθήσει «συμπλοκή με την Αστυνομία και αυτοκτονία».

Ακούστε τι δήλωσε στην τηλεόραση του Alpha:

Ο δήμαρχος Χανίων έσπευσε στο σημείο και προσπάθησε να δώσει λύση, υποσχόμενος στον δράστη ότι το περίπτερό του δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ο χώρος παρέμεινε αποκλεισμένος από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας ενώ στο σημείο βρέθηκε ψυχολόγος διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. και κλήθηκαν συγγενικά πρόσωπα του 45χρονου προκειμένου να τον πείσουν να παραδοθεί.

Παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου για την διατήρηση του περιπτέρου, ο 45χρονος ζητούσε και έγγραφη χορήγηση της σχετικής απόφασης, κάτι που όπως τόνιζε ο κ. Βάμβουκας, δεν μπορεί να γίνει.

Το flashnews.gr επικοινώνησε με την σύζυγο του 45χρονου η οποία ανέφερε πως σε επικοινωνία που είχε μαζί του, του ζήτησε να παραδοθεί, ενώ σε ερώτημα για το τι θα κάνουν εαν χάσουν το περίπτερο απάντησε: «Θα πάρουμε τα παιδιά μας και θα πάμε να πηδήξουμε στην θάλασσα».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, flashnews.gr, cretalive.gr

Σχετικές ειδήσεις