ΕΛΛΑΔΑ

Τυφλός ή όχι ο βιαστής της Δάφνης;

Τυφλός ή όχι ο βιαστής της Δάφνης;

Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε την Πέμπτη (11/05) ο προφυλακισμένος για την αρπαγή και το βιασμό της 20χρονης φοιτήτριας στη Δάφνη Παναγιώτης Κοντζιλέλος προκειμένου να εξεταστεί από οφθαλμίατρο βάσει εισαγγελικής παραγγελίας.

«Γνήσιο το πιστοποιητικό αναπηρίας», υποστηρίζει ο πατέρας του 52χρονου δράστη

Το ιατρικό πόρισμα θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα, ενώ σήμερα ο πατέρας του 52χρονου προσκόμισε στην 11η τακτική ανακρίτρια έγγραφα που, σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, πιστοποιούν την αναπηρία του γιου του σε ποσοστό 95%.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπέργηρος πατέρας του κατηγορούμενου κατέθεσε επί 1 ώρα στην ανακρίτρια, στην οποία παρέδωσε πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ που εκδόθηκε το 2015, σύμφωνα με το οποίο το ποσοστό τυφλότητας του κατηγορουμένου είναι 95%. Παράλληλα, της παρέδωσε βεβαίωση της Διεύθυνσης Ιατρικής Αξιολόγησης, η οποία, σύμφωνα πάντα με τον ισχυρισμό του πατέρα, πιστοποιεί ότι το έγγραφο του ΚΕΠΑ είναι γνήσιο.

Διαβάστε ΕΔΩ την σοκαριστική υπόθεση

«Αυτό το έγγραφο αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις του δικαιώματος του κατηγορουμένου για αίτημα αποφυλάκισης», δήλωσε αμέσως μετά στους δημοσιογράφους, ο συνήγορος υπεράσπισης του 52χρονου, Λευτέρης Ειρηνάκης, απαντώντας εμμέσως σε όσα έχουν ακουστεί για άμεσο αίτημα του κατηγορουμένου για αποφυλάκιση με βραχιολάκι. Ωστόσο, σύμφωνα με το περιβάλλον του Κοντζιλέλου, αίτηση στην παρούσα φάση δεν μπορεί να κατατεθεί καθώς για να διατάξει η Δικαιοσύνη αποφυλάκιση ανάπηρου κρατούμενου, εκτός από το ποσοστό αναπηρίας, θα πρέπει να συνυπολογίσει εάν ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής ή επικίνδυνος για τη διάπραξη νέων αδικημάτων. Για το λόγο αυτό καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης θα παίξει η πραγματογνωμοσύνη της Αστυνομίας στο βιντεοσκοπημένο υλικό που κατασχέθηκε στο... κολαστήριο της Δάφνης.

Σχετικές ειδήσεις