ΕΛΛΑΔΑ

Αυτό είναι το πόρισμα για τον εκτροχιασμό του τρένου στη Θεσσαλονίκη

Αυτό είναι το πόρισμα για τον εκτροχιασμό του τρένου στη Θεσσαλονίκη

Το δυστύχημα, το οποίο σημειώθηκε το Σάββατο 13 Μαΐου, είχε στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.

Η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο μηχανοδηγός του συρμού το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, είναι η αιτία του δυστυχήματος στην περιοχή του Άδενδρου, το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο πόρισμα της επιτροπής για τα αίτια του δυστυχήματος αναφέρεται ότι το τρένο κινείτο με 144,3 χλμ/ώρα.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16:18 το μεσημέρι του Σαββάτου για να εκτελέσει το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη. Το τρένο μετέφερε 75-100 άτομα.

Στις 21:40 το βράδυ, εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές και στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, το ΕΚΑΒ καθώς και συνεργεία του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ακολούθησαν αγωνιώδεις προσπάθειες απεγκλωβισμού όσων βρίσκονταν μέσα στο τρένο.

Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι, ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας, Μάνθος Καλόπουλος, ο προϊστάμενος Κίνησης Αριστείδης Καλαμπαλίκης και ο επιβάτης Δημήτρης Μικρόπουλος.

Τρεις από τους τραυματίες χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Πρόκειται για έναν άντρα 40 ετών και δύο γυναίκες ηλικίας 58 και 41 ετών, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και νοσηλεύτηκαν στη Β΄ Χειρουργική Κλινική.

«Έτσι έζησα τη φρίκη»

Τις στιγμές αγωνίας που έζησε μέχρι να καταφέρει να βγει ζωντανός από την αμαξοστοιχία που εκτροχιάστηκε, περιέγραψε ένας εκ των επιβατών του μοιραίου τρένου.

Ο Στέλιος Τσούλιας, μίλησε στο Newsbomb.gr για τις δραματικές στιγμές που έζησε. Όλα άρχισαν με έναν εκκωφαντικό θόρυβο, ενώ στη συνέχεια περιέγραψε σκηνές πανικού με σπασμένα τζάμια παντού.

Χαρακτηριστικά ανέφερε την περίπτωση ενός νεαρού, ο οποίος είχε πανικοβληθεί καθώς πίστευε ότι είχε τραυματιστεί σοβαρά, ενώ δεν είχε πάθει τίποτα. Όπως σημείωσε, ο ίδιος δεν είχε αντιληφθεί το τρένο να έτρεχε πάρα πολύ.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ




Σχετικές ειδήσεις