ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός τώρα: Ισχυρή χαλαζόπτωση σε Σταμάτα, Δροσιά και Ερυθραία

Καιρός τώρα: Ισχυρή χαλαζόπτωση σε Σταμάτα, Δροσιά και Ερυθραία

Άνοιξαν οι ουρανοί στα βόρεια προάστια της Αττικής το απόγευμα της Πέμπτης (25/05).

Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε τις περιοχές Δροσιά, Σταμάτα και Ερυθραία την Πέμπτη. Οι δρόμοι άσπρισαν από το χαλάζι, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων η ξαφνική κακοκαιρία προκάλεσε ζημιές στα σταθμευμένα οχήματα.

Η Πυροσβεστική έλαβε περίπου δέκα κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια στην περιοχή της Εκάλης, της Νέας Ερυθραίας και της Δροσιάς.

Νωρίτερα, με μεγάλη δυσχέρεια διεξαγόταν η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Δροσιάς - Σταμάτας, καθώς υπήρχε συσσώρευση υδάτων στο οδόστρωμα λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

Η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με το οποίο προειδοποιεί για βροχές και καταιγίδες οι οποίες είναι πιθανόν να συνοδεύονται τοπικά με χαλαζοπτώσεις και για το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Σύμφωνα με δελτίο επιδείνωσης του καιρού της ΕΜΥ, από σήμερα το μεσημέρι, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε Ήπειρο, Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, Στερεά και Θεσσαλία, ενώ πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένεται να επηρεαστούν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου.

Την Παρασκευή, ανάλογα φαινόμενα θα πλήξουν αρχικά την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Β. Αγαίου. Σταδιακά και πρόσκαιρα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα.
Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από το βράδυ και από τα δυτικά.

Σχετικές ειδήσεις