ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη σε αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος

Έκρηξη σε αυτοκίνητο που επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος

Θύμα τρομοκρατικής επίθεσης ο Λουκάς Παπαδήμος - Η έκρηξη στο αυτοκίνητο που επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός οφείλεται σε παγιδευμένο φάκελο - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ από την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (25/05).

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει ως τώρα το «φως» της δημοσιότητας, ο κ. Λουκάς Παπαδήμος εκινείτο με αυτοκίνητό, που ανήκει στην Τράπεζα της Ελλάδος στη συμβολή των οδών Μάρνη και 3ης Σεπτεμβρίου, όταν σημειώθηκε η έκρηξη. Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο πρώην πρωθυπουργός κάποια στιγμή φαίνεται πως θέλησε να ελέγξει την αλληλογραφία του. Τότε πήρε στα χέρια του τον παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο, ο οποίος εξερράγη.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν ο πρώην πρωθυπουργός, ο οδηγός και συνοδηγός του αυτοκινήτου. Αμέσως σήμανε συναγερμός στο ΕΚΑΒ και οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η ζωή τόσο του ιδίου του κ. Παπαδήμου, όσο και των δύο άλλων ατόμων δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Οι πρώτες στιγμές μετά την έκρηξη

Δείτε βίντεο από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Ο φάκελος που περιείχε και κάποιο βιβλίο μέσα ώστε να μην υποψιαστεί κανείς ότι υπάρχουν μέσα εκρηκτικά, είχε φερόμενο αποστολέα την Ακαδημία Αθηνών, της οποίας ο κ.Παπαδήμος είναι πρόεδρος.

loukas1

Ο πρώην πρωθυπουργός τραυματίστηκε στα πόδια, στην κοιλιακή χώρα και στο θώρακα. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για προληπτικούς λόγους. Η ζωή του Λουκά Παπαδήμου δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, ωστόσο έχει υποστεί εισπνευστικό έγκαυμα.

Διαβάστε ΕΔΩ το ιατρικό ανακοινωθέν

Τα δύο άτομα που έπεβαιναν στο αυτοκίνητο, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν υπάλληλοι της Τράπεζας της Ελλάδας. Εκτός από το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, υπήρχε και συνοδευτικό όχημα.

Αυτό είναι το αυτoκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr τα τζάμια του αυτοκινήτου, που είναι αλεξίσφαιρα δεν θρυμματίσθηκαν, ενώ από το όχημα βγήκε καπνός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός έφευγε από το γραφείο του στην Ακαδημίας και κατευθυνόταν στο σπίτι του.

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, έχει ήδη ενημερωθεί για το συμβάν. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επισκέφθηκε τον κ. Παπαδήμο, όπως και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Στο νοσοκομείο βρέθηκε και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Αυτόπτης μάρτυρας στο Newsbomb.gr

«Ακούστηκε ένα δυνατό «μπαμ», αμέσως τρέξαμε στο σημείο, όπως θα έκαναν όλοι», αναφέρει στο Newsbomb.gr αυτόπτης μάρτυρας. Όπως αναφέρει ο ίδιος, αμέσως μετά την έκρηξη το αυτοκίνητο κινήθηκε δύο με τρία μέρα, «έβγαιναν καπνοί από το αυτοκίνητο. Τα άτομα που επέβαιναν ήταν τραυματισμένα και είχαν σκισμένα ρούχα», πρόσθεσε.

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα»

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικράτησε στο κέντρο της Αθήνας είναι και τα όσα αναφέρει κ. Σίμος στο Newsbomb.gr, που ήταν στο σημείο την ώρα της έκρηξης.

«Είδα ανθρώπους γεμάτους αίματα»

Σοκαριστική είναι και η μαρτυρία ενός ακόμα αυτόπτη μάρτυρα.

«Ενώ πήγαινα με τη μηχανή μου και κατευθυνόμουν προς την 3ης Σεπτεμβρίου άκουσα μία πολύ δυνατή έκρηξη και ξαφνικά κόσμο να τρέχει προς 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη. Φοβήθηκα να πλησιάσω πολύ κοντά, αλλά είδα από απόσταση ένα σκούρο αυτοκίνητο με εμφανή τα σημάδια έκρηξης. Αργότερα πλησίασα περισσότερο και είδα τραυματισμένους ανθρώπους, πλημμυρισμένους στα αίματα».

Αυτά τόνισε πριν από λίγη ώρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αυτόπτης μάρτυρας Α.Κ, εμφανώς σοκαρισμένος από την έκρηξη που άκουσε από απόσταση.

Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη μέχρι την Ομόνοια, ενώ στο σημείο βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ και για άλλους «παγιδευμένους» φακέλους

Σε «κόκκινο» συναγερμό η αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά από το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του Λουκά Παπαδήμου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Νewsbomb.gr υπάρχουν παρόμοιοι παγιδευμένοι φάκελοι που έχουν αποσταλεί σε διάφορους πολιτικούς και άλλους στόχους.

Άντρες της τρομοκρατική εξετάζουν όλες τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει τις τελευταίες μέρες και έχουν σχεδιάσει τις επόμενες ώρες επιχείρηση προκειμένου να εντοπίσουν τους φακέλους.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Φωτογραφία - ντοκουμέντο με τον πρώην πρωθυπουργό τραυματισμένο

traumatias papadimos

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσίευσε φωτογραφία - ντοκουμέντο του πρώην πρωθυπουργού να μεταφέρεται τραυματισμένος στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, λίγα λεπτά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα.

Πρώτη είδηση σε όλο τον κόσμο το τρομοκρατικό χτύπημα

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για την τρομοκρατική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παοαδήμου
Η είδηση της έκρηξης του παγιδευμένου φακέλου στο αυτοκίνητο του Λουκά Παπαδήμου, κάνει το γύρο του κόσμου με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα να κάνουν έκτακτη αναφορά στο γεγονός.

Συγκεκριμένα το BBC αναφέρει: «Έκρηξη σε αυτοκίνητο όπου επέβαινε πρώην Έλληνας πρωθυπουργός. Αναφορές μιλούν για παγιδευμένο φάκελο αλληλογραφίας που εξερράγη, τραυματίζοντας τον ίδιο και τον οδηγό του»

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

Σχετικές ειδήσεις