ΕΛΛΑΔΑ

Τρομοκρατική επίθεση Παπαδήμος - Κατάθεση συνοδού ασφαλείας: Ο φάκελος ελέγχθηκε στην Βουλή

Τρομοκρατική επίθεση Παπαδήμος - Κατάθεση συνοδού ασφαλείας: Ο φάκελος ελέγχθηκε στην Βουλή

Συγκλονιστική είναι η κατάθεση του συνοδού ασφαλείας του Λουκά Παπαδήμου περιγράφοντας όλες τις κινήσεις που έκανε χθες Πέμπτη (25/5) μέχρι να μπει μάζι με τον πρώην πρωθυπουργό στο αυτοκίνητο

Όπως είπε στους συνάδελφους ο συνεργάτης του πρώη πρωθυπουργού «Παρέλαβα τον κ. Παπαδήμο στις 10:40 το πρωί μαζί με την υπόλοιπη συνοδεία. Μαζί μου πήρα και την αλληλογραφία που είχε φθάσει στο σπίτι» αναφέρει στην κατάθεσή του ο συνοδός ασφαλείας του Λουκά Παπαδήμου και συνεχίζει: «Όταν φθάσαμε στο γραφείο του προέδρου στην Τράπεζα της Ελλάδος πήρα στα χέρια μου και έβαλα στην μπαγκαζιέρα της μοτοσυκλέτας τέσσερις φακέλους που τους είχαμε πάρει από το σπίτι και πήγα στην Βουλή για τον έλεγχο. Παρέδωσα τους φακέλους στο φυλάκιο που βρίσκεται αριστερά της κεντρικής εισόδου για να γίνει ο έλεγχος. Μόλις τελείωσα μου έδωσαν πάλι τους φακέλους και έφυγα».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός λάμβανε αλληλογραφία από τριά σημεία, από την Ακαδημία Αθηνων την τράπεζα Έλλαδος και από το σπίτι του.

«Νόμιζα ότι περιείχε βιβλίο»

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο ίδιος ο Λουκάς Παπαδήμος, ανέφερε, μετά την επίθεση, σε συνεργάτες του το πώς παρέλαβε τον φάκελο και άνοιξε το φάκελο.
«Νόμιζα ότι περιείχε κάποιο βιβλίο... ήταν ένας φάκελος σε μέγεθος μικρού βιβλίου. Όταν τον άνοιξα είχε μέσα ένα μικρό κουτί τυλιγμένο με πλαστικό περιτύλιγμα. Η έκρηξη έγινε όταν πήγα να ανοίξω αυτό το πλαστικό περιτύλιγμα».

Τι ψάχνει η Αντιτρομοκρατική

Δύο είναι τα σημεία πάνω στα οποία επικεντρώνει τις έρευνές της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μια ημέρα μετά την επίθεση.
Οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών προκειμένου να καταλήξουν στο είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση προκειμένου να διαπιστωθεί αν είναι η ίδια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στα «φονικά» πακέτα που είχαν σταλεί σε ευρωπαίους παράγοντες πριν από περίπου τρεις μήνες.

Από την πρώτη έρευνα, φαίνεται πως ο παγιδευμένος φάκελος που εξερράγη στα χέρια του κ. Παπαδήμου, είχε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης για πυροτεχνήματα και έχει και άλλες ομοιότητες με τους φακέλους στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στο ΔΝΤ στο Παρίσι, καθώς και άλλους οκτώ που εντοπίστηκαν τις επόμενες μέρες, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, τον περασμένο Μάρτιο.

Παράλληλα οι Αρχές «χτενίζουν» τα κέντρα διαλογής των ΕΛΤΑ προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν άλλα δέματα ή φακέλους που μπορεί να έχουν σταλεί σε άλλους στόχους, οικονομικούς ή πολιτικούς παράγοντες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για την επίθεση

Σχετικές ειδήσεις