ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Η Ελλάδα αποχαιρετά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Πλήθος κόσμου συρρέει από νωρίς το πρωίτης Τετάρτης (31/05/2017)στηνΙερά Μητρόπολη Αθηνών, όπου έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορόςτου πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Ρεπορτάζ: Νικόλ Παπάζογλου

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού έφτασε στις 07:00 το πρωί στη Μητρόπολη, όπου έγινε δεκτή από τιμητικό άγημα.

Η υποδοχή του φερέτρου που ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία έγινε από τιμητικό άγημα, ενώ στο χώρο της Μητρόπολης βρέθηκαν τα παιδιά και τα εγγόνια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αλλά και πλήθος κόσμου.

Ραγίζει καρδιές το συγκλονιστικό αντίο της Ντόρας στον πατέρα της

mpakogianni
mitsotakis 0

Ακουμπώντας το κεφάλι της πάνω στο φέρετρο και χαϊδεύοντας την ελληνική σημαία, η Ντόρα Μπακογιάννη αποχαιρέτισε με δάκρυα στα μάτια τον πατέρα της, Κωνσταντίνο.

Η πρώην υπουργός έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών, λίγο πριν από τις 7:00 το πρωί, στηριζόμενη σε πατερίτσα και συνοδευόμενη από το σύζυγό της, Ισίδωρο Κούβελo.

Μαζί της ήταν και η αδελφή της, Αικατερίνη Μητσοτάκη.

Συντετριμμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρετά τον πατέρα του

Με δάκρυα στα μάτια και με εμφανή τη συγκίνηση στο πρόσωπό του, ο πρόεδρος της ΝΔ, ήταν μπροστά από το καλυμμένο με τη γαλανόλευκη φέρετρο του πατέρα του, δίνοντας παρηγοριά και κουράγιο στους οικείους του.

Πολίτες από όλη τη χώρα καταφθάνουν στη Μητρόπολη, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον εκλιπόντα πρώην πρωθυπουργό.

Μιλούν με συγκίνηση για την προσωπικότητά του και για το χαρακτήρα του.

Η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού ξεκινά στις 15:00 και πραγματοποιείται με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Στη συνέχεια, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη θα μεταφερθεί στον αερολιμένα της Ελευσίνας και από εκεί με στρατιωτικό αεροσκάφος C-130 θα γίνει η μεταφορά της στα Χανιά

Σημειώνεται πως η κηδεία του πρώην πρωθυπουργού θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουνίου, στη γενέτειρά του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ. Θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση στην Αγία Μαγδαληνή Χαλέπας, στις 15:00. Κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του εκλιπόντος, με σχετική επιστολή της προς το υπουργείο Εσωτερικών, η κηδεία δεν θα πραγματοποιηθεί δημοσία δαπάνη.

Εξάλλου, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, θα τηρηθεί τετραήμερο δημόσιο πένθος από την ημέρα του θανάτου του, ενώ έως και την ημέρα της κηδείας του θα αναρτηθούν μεσίστιες οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και των καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των τραπεζών.

Από τη Δευτέρα 29 Μαΐου, έχει ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο και ήδη σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 4.000 άτομα έχουν υπογράψει σε αυτό.

«Κορυφαίο πολιτικό ηγέτη που «άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου», χαρακτηρίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Αντίο, κύριε Πρόεδρε», έγραψε σε ένα πολύ συγκινητικό μήνυμά του ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Σουφλιάς. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

«Σήμερα η Ελλάδα αποχαιρετά τον ηγέτη της αλήθειας», δήλωσε ο γνωστός λυράρης της Κρήτης, Μανώλης Κονταρός. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)

Στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Άννα-Μαρία. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)





Σχετικές ειδήσεις