ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία σοκ από πρώην μέλος των «ΑΜΑΝ»: Κατέσχεσαν τα χρήματα για την κηδεία του πατέρα μου

Καταγγελία σοκ από πρώην μέλος των «ΑΜΑΝ»: Κατέσχεσαν τα χρήματα για την κηδεία του πατέρα μου

Μια επιστολή του που σοκάρει, δημοσιοποίησε ο γνωστός ηθοποιός και μουσικός, ο οποίος πρωταγωνιστούσε παλιότερα στους ΑΜΑΝ, Βασίλης Πιπέρης.

Ο Βασίλης Πιπέρης, ο οποίος είναι τετραπληγικός, κατήγγειλε ότι του κατασχέθηκαν από τον τραπεζικό του λογαριασμό, τα χρήματα της αναπηρικής του σύνταξής του, τα οποία κρατούσε για να πληρώσει την κηδεία του πατέρα του, λόγω χρέους στην εφορία.

Στο λογαριασμό αυτό μάλιστα, είχαν μπει και χρήματα για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου.

«Στο λογαριασμό αυτό είχαν μπει κάποια χρήματα που ενέκρινε ο ΕΟΠΥ για αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Έχω ένα χρέος στη εφορία το οποίο έχω ρυθμίσει και πληρώνω κανονικά τις δόσεις της ρύθμισης».

«Την Πέμπτη 26 Μαΐου πέθανε ο πατέρας μου και την επομένη έγινε η κηδεία του. Σήμερα το πρωί πήγε η μητέρα μου να πάρει χρήματα για να πληρωθεί η κηδεία.. Μια δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε όμως. Η Εφορία είχε κάνει κατάσχεση και πήρε το ποσόν των χιλίων εξακοσίων ευρώ (1.600 ευρώ). Εντελώς παράνομα μας άφησαν δίχως χρήματα και έτσι ούτε η κηδεία μπορεί να πληρωθεί ούτε το υπόλοιπο που έχει μείνει από την αγορά του αναπηρικού αμαξιδίου. Δεν ξέρω αν ευθύνεται η Εφορία ή η Τράπεζα για την παράνομη αυτή κατάσχεση. Αναρωτιέμαι όμως αν υπάρχουν Νόμοι και αν αυτοί τηρούνται από το κράτος ή από οποιονδήποτε άλλο υπεύθυνο. Δεν ξέρω αν μπορώ να βρω το δίκιο μου και πού. Στα δικαστήρια εκτός από τον πολύ χρόνο που θα χρειαστεί απαιτούνται και έξοδα που είναι αδύνατο να καλυφθούν».

Ζητά μάλιστα την παρέμβαση αρμοδίων.

«Ζητώ να παρέμβει κάποιος αρμόδιος – αν υπάρχει – και να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία και η παρανομία για να συνεχίσουμε, εγώ και η μητέρα μου την φτωχική αλλά αξιοπρεπή ζωή μας. Παρακαλώ τα ΜΜΕ να αναδείξουν το θέμα γιατί ίσως είναι ο μόνος τρόπος για να δικαιωθώ. Το μόνο που ζητάω είναι να τηρηθούν οι Νόμοι και να αντιμετωπίσουν κάποτε εμάς τους ΑΜΕΑ σαν ανθρώπους και όχι σαν ζώα. Διαφορετικά αν τους είμαστε βάρος ας έρθουν να μας εκτελέσουν. Είναι προτιμότερο από τις συνθήκες διαβίωσης και τον αργό θάνατο που μας επιβάλλουν κάθε μέρα».

Σχετικές ειδήσεις