ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για το θάνατο της 36χρονης μητέρας - Τι αναφέρει η ιατροδικαστής

Θεσσαλονίκη: Νέα στοιχεία για το θάνατο της 36χρονης μητέρας - Τι αναφέρει η ιατροδικαστής

Αύριο, ή το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης και της τοξικολογικής ανάλυσης για τα αίτια του θανάτου της 36χρονης μεσίτριας, μητέρας τριών παιδιών, που φαίνεται ότι δολοφονήθηκε μέσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης (για την υπόθεση έχει προφυλακιστεί ώς κατηγορούμενος 38χρονος αγγειοχειρουργός).

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) η ιατροδικαστής Ελένη Ζαγγελίδου, έως στιγμής το νεότερο στην υπόθεση είναι ότι στο σώμα της άτυχης γυναίκας ανιχνεύτηκε και δεύτερη αναισθητική ουσία, της κατηγορίας των οπιούχων και συγκεκριμένα το ισχυρό παυσίπονο φαιντανύλη (fentanyl), που χρησιμοποιείται ως αναλγητικό στη διάρκεια της αναισθησίας.

«Αυτή τη στιγμή με προσομοίωση και πειραματικό μοντέλο κάνουμε προσπάθεια για τον ποσοτικό προσδιορισμό τής ουσίας, για να δούμε αν η ποσότητά της ήταν τέτοια, που θα μπορούσε να προκαλέσει τον θάνατο σε έναν ζωντανό άνθρωπο. Ωστόσο, ο ποσοτικός προσδιορισμός είναι πολύ δύσκολος έως αδύνατος, καθώς το σώμα βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη. Στο εργαστήριο όλοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά» σημείωσε η κ. Ζαγγελίδου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο θάνατος της 36χρονης δεν προήλθε από στραγγαλισμό, πυροβολισμό ή χρήση μαχαιριού.

Σχετικές ειδήσεις