ΕΛΛΑΔΑ

Στην κυκλοφορία μετά από 15 χρόνια η γέφυρα της λιμνοθάλασσας Ψήφτας

Στην κυκλοφορία μετά από 15 χρόνια η γέφυρα της λιμνοθάλασσας Ψήφτας

Μετά από 15 χρόνια αναστολής των εργασιών, η ολοκλήρωση της γέφυρας στην λιμνοθάλασσα της Ψήφτας, στην Τροιζηνία, γίνεται πραγματικότητα.

Η ολοκλήρωση του έργου, που ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής και καθυστέρησε για γραφειοκρατικούς και διαδικαστικούς λόγους, θα πραγματοποιηθεί μετά την τοποθέτηση του θυροφράγματος, που θα ρυθμίζει τη στάθμη του νερού της λίμνης, ώστε να αποφεύγονται πλημμυρικά φαινόμενα και ταυτόχρονα θα προστατεύει τον υδροβιότοπο.

Πλέον τα οχήματα και οι πεζοί από και προς τα Μέθανα, την Μεταμόρφωση και την Καλλονή, θα κινούνται με ασφάλεια, ενώ το πεζοδρόμιο κατά μήκος της γέφυρας θα δίνει την δυνατότητα σε επιστήμονες και φυσιολάτρες να μελετούν και να απολαμβάνουν τη λιμνοθάλασσα, χωρίς να κινδυνεύουν να παρασυρθούν από διερχόμενα οχήματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, όλα τα αναπτυξιακά έργα υποδομών που υλοποιούνται και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής, γίνονται με περιβαλλοντική ευαισθησία, καθώς «ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και συμβάλλουν στην τουριστική ανάπτυξη, την βασική οικονομική δραστηριότητα αλλά και την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις