ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί -Εφιάλτης: Στο «σφυρί» περιουσίες με το πάτημα ενός κουμπιού

Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί -Εφιάλτης: Στο «σφυρί» περιουσίες με το πάτημα ενός κουμπιού

«Πρεμιέρα» σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τους οποίους νομοθέτησε η κυβέρνηση ενώ το κίνημα αντιδράσεων έξω από τα Ειρηνοδικεία της χώρας διογκωνόταν.

Έτσι, σπίτια, ακίνητα και περιουσίες θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σε πρώτη φάση, αφορά σε ποσά εγγραφής κατάσχεσης με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Δημόσιο, τον ΕΦΚΑ και τους Ο.Τ.Α. ίσα ή μεγαλύτερα από 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα χορηγούνται επίσης άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς ανεξαρτήτως του ύψους της επισπευδόμενης απαίτησης, μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων, τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων.

Για ποσό εγγραφής κατάσχεσης κάτω από τα 300.000 ευρώ, δεν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατοικιών οφειλετών (φυσικών προσώπων) με επισπεύδοντες τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα Ασφαλιστικά Ταμεία και τους Ο.Τ.Α.

Υπενθυμίζεται ότι το κίνημα ακτιβισμού κατά των κατασχέσεων είχε λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να έχουν αποτραπεί πολλές φορές πλειστηριασμοί.

Σχετικές ειδήσεις