ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός για παιδεραστή στην Αθήνα

Συναγερμός για παιδεραστή στην Αθήνα

Φρίκη προκαλεί η νέα υπόθεση παιδεραστίας στην Αθήνα με «πρωταγωνιστή» έναν 20χρονο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 20χρονος «μοίραζε» μέσω Διαδικτύου υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, που περιήλθαν μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας. Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη ανήκουν σε ελληνικές εταιρείες παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου και διαπιστώθηκε επίσης ότι αντιστοιχούν στην οικία του 20χρονου, σε περιοχή της Αττικής.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη (13/06/2017) τόσο στην οικία του 20χρονου όσο και στο χώρο εργασίας του, σε περιοχή της Εύβοιας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, συσκευή κινητού τηλεφώνου και κάρτα αποθήκευσης τύπου «micro sd», ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε και η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.